Chabab speelt 0-0 en wil punt terug

Chabab heeft zondag in de topklasse een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen De Treffers uit Groesbeek. Er werd in de negentig minuten niet gescoord, het bleef 0-0. Hiermee komt Chabab nu op vier punten, maar dat zouden er volgens de club vijf moeten zijn. Chabab legt zich niet neer bij de straf die het eerder deze week ontving van de KNVB. Voor het niet juist hanteren van de regels bij de afgelasting van de wedstrijd tegen Achilles 29 kreeg het een punt in mindering. Beroep wordt aangetekend.

Chabab bleef in de eerste helft van de wedstrijd tegen De Treffers vooral op de been door uitstekend keeperswerk van El Abdelloui. Zelf kregen de Amsterdammers spaarzame kansjes, waarbij er zelfs een keer op de lat werd gekopt. In de tweede helft gebeurde er in eerste instantie vrij weinig, maar Chabab kwam in de slotfase nog een paar keer dichtbij het doel van De Treffers, maar zoals gezegd vielen er geen doelpunten te noteren.

Na afloop van de wedstrijd maakte voorzitter Khalid Berdouni van Chabab dus bekend dat zijn club in beroep gaat tegen de uitgesproken straf. Hij wijst erop dat niet Chabab, maar de gemeente het veld afkeurde voor de wedstrijd tegen Achilles 29. Volgens Berdouni is het verstandig als de KNVB dit ook zo overneemt.

Voor een wedstrijdsamenvatting en het interview met Berdouni verwijzen wij u naar de website van RTVNH, via onderstaande link