Chabab tussen hoop en vrees

‘ We leven nog’ sprak Chabab trainer Alami Ahannach op gedempte toon na de 1-1 tegen FC Lienden. ‘Ik ben dan ook niet blij met dat puntje’ vervolgde hij om er meteen aan toe te voegen dat de resterende twee wedstrijden gewonnen moeten worden om niet op een van de degradatieplaatsen terecht te komen. Chabab leeft nog steeds en zal alle zeilen moeten bijzetten om in de topklasse te blijven.

Net als Ahannach, zullen de resterende twee wedstrijden alleen op resultaat gericht zijn. Van mooi en aantrekkelijk voetbal zal geen sprake zijn. Hoe de punten worden binnengehaald is even niet van belang. Alami Ahannach ‘De laatste twee wedstrijden zullen puur op resultaat gericht moeten zijn. Niks geen galavoetbal’ weet Ahannach die vond dat Chabab de beter ploeg was deze middag. Liet Chahab vorige week nog zien dat het goed kan voetballen, tegen Lienden was het allemaal een stuk minder dan de week ervoor.

Van verzorgd positiespel was geen sprake. Tot aan de zestienmeterlijn ging het nog wel, daarna liepen spelers elkaar vaak in de weg en was ervan een goede eindpass geen sprake. Ook veel verkeerde keuzes maken waardoor veel aanvallen in schoonheid stierven, was dodelijk voor Chahab. Als er kansen kwamen, die kwamen er ook, werden die door te lang treuzelen en elkaar in de weg lopen verprutst. In het voetbal geld nog altijd: als zich teveel spelers in het centrum van de aanval begeven en er geen beweging is, komt de bal nooit waar je hem hebben wilt. Er is dan geen interactie tussen de speler aan de bal en de speler die hem wil ontvangen. Jammer, want een enkele keer dat het wel lukte waren er ook direct kansen. Vooral Selmo Kurtbegovic, Zohair Chiddi en Gregory Schaken kregen mogelijkheden om Chabab meer lucht te geven. Aan de buitenkant kreeg Nana Kwarteng te weinig speelbare ballen aangespeeld waardoor zijn waarde als aanvaller flink daalde. Chabab had in Lienden een pittig tegenstander die niet wenste mee te werken aan een overwinning voor de thuisclub. In tegendeel, de ploeg van trainer Andre Paus knalde erin en knokte voor elke meter grond.

Omdat Chabab niet bij de pakken kon neerzitten, ontstond er zodoende een aardige wedstrijd. Geen hoogstaand voetbal, maar wel een pot voetbal met veel strijd, inzet en de wil om te winnen. Dit vergoedde veel want van topvoetbal was geen sprake. Wel van een duel waar zo af en toe Lienden en daarna weer Chabab het spel naar zich toe trok. Gevolg, dan weer was Lienden en dan weer Chabab de betere ploeg. Kort voor rust leidde een goede aanval van Lienden de eerste treffer in door Rene van Dieren die van dichtbij raak kon schieten: 0-1. Nog geen minuut later leek Chabab de genadestoot te krijgen toen opnieuw van Dieren voor 0-2 zorgde.  De goede leidende arbiter Hof constateerde terecht een overtreding, dus geen treffer.

De tweede helft was amper vier minuten oud toen toen een aantal fouten en missers in de Lienden defensie genadeloos door Rachid Moamedie werd afgestraft: 1-1. De kans van de dag kreeg Kurbegovic twee minuten later. Op enkele meters van het doel ramde hij de bal tegen de keeper van Lienden aan. Weg kans en voorsprong voor Chabab dat wederom een goede kopkans van Bergovic fraai gestopt zag door keeper Nick Vijlbrief. Met nog een kwartier te spelen brak het traditionele wisselkwartiertje voor beide teams aan en werden versterkingen aangebracht daar waar nodig was. Veel haalde het niet uit want de wedstrijd bleef zoals hij was met nauwelijks echt topvoetbal. Wel twee hardwerkende ploegen die streden voor de winst. Kort voor het einde kreeg Chabab welgeteld de vijfde kans op een treffer. Het was opnieuw Kurbegovic die zijn dag niet had en Lienden een nederlaag bespaarde. Tussen hoop en vrees gaat Chabab de laatste fase van de competitie in. Nog twee wedstrijden en dan weet iedereen bij Chabab waar het aan toe is.