Chabab uit de ‘grote’ beker

FC Chabab heeft de eerste ronde van de KNVB niet overleeft. Op eigen veld verloor de ploeg van trainer Ahannach met 1-2 van zaterdaghoofdklasser RVVH uit Ridderkerk. Geen moment heeft Chahab de indruk gewekt dat het graag in de tweede ronde tegen FC Twente zou willen uitkomen.

Op alle fronten moest men vaak zijn meerder erkennen in RVVH dat de overwinning dan ook dik verdiende. Voor de rust zorgde Guido Luiten met een fraaie treffer voor een 0-1 ruststand. Kort na de rust was het Fandi die beide partijen weer in evenwicht bracht 1-1.

Halverwege de tweede helft kreeg Chabab alsnog de genadeklap toegediend toen de gehele defensie bij een corner stond te slapen waarna Vinicius Bongaertz vrij kon intikken 1-2. Daarna kreeg RVVH nog een aantal fraaie mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zover kwam het niet en kon de ploeg uit Ridderkerk met een dik verdiende zege op weg naar huis.

Na de 6-0 nederlaag tegen Lienden volgt zondag in de competitie de thuiswedstrijd tegen kampioen Achilles’29