Chabab vecht zich langs Gemert

Een kijkje in de keuken van de zondag topklasse leert  dat Chahab niet wil toegeven aan degradatie. Men wil er zelfs niet aan denken. Dit bleek eens temeer in het duel tegen mededegradatiekandidaat Gemert. Met 2-1 trok de ploeg van trainer Alami Ahannach aan het langste eind en eigende zich drie belangrijke punten toe in strijd om het degradatiekalf. Chahab verdiend daarmee niet alleen een groot compliment, maar ontpopte zich als een vechtmachine na het wegsturen van aanvoerder en keeper Yousef El Abdallaoui. Na amper vier minuten spelen kon hij zijn biezen pakken na een grove charge tegen Jeffrey Spee, die meedogenloos rand strafschopgebied onderuit werd gekegeld. Rood dus, waarna Chabab met tien man verder kon. De ploeg van Ahannach stroopte daarna de mouwen op, zette er een paar tandjes bij en knokte zich helemaal leeg tot aan het beruchte gaatje. Grote man aan Chabab zijde was Selmo Kurtbegovic die zich ontpopte als de onbetwiste uitblinker. Met onnavolgbare staaltjes voetbal, het nodige vernuft, inzicht en overzicht, maakte hij alle twee de doelpunten voor zijn ploeg.

Selmo Kurbegovic uitblinker bij Chabab
Selmo Kurbegovic uitblinker bij Chabab

Kurtbegovic die nog niet zo lang geleden Champions League voetbal speelde, is een uitstekende voetballer. Dit bleek ook tegen Gemert weer waar hij met een fantastische sleepbeweging de eerste treffer voor zijn rekening nam. Kansloos gaf hij keeper Sven van Ommeren het nakijken voor de gelijkmaker. Daarvoor, na het wegsturen van keeper Abdallaoui, waarna Gemert via Dennis Bouam een vrije trap mocht nemen op zestien meter van het doel, werd het 0-1. Een prima treffer dat Gemert alle hoop gaf dat er wat te halen viel deze middag op sportpark Riekerhaven. Nee dus, Chahab  kwam gaande weg beter in haar spel en dwong Gemert een aantal keren terug op eigen helft. Toch was de ploeg van trainer Jan van Dijk tot tweemaal toe dicht bij een treffer. Eerst werd Orzolino Falkenstein binnen de beruchte lijnen onderuit gekegeld, geen strafschop, en een paar minuten daarna moest Rachid Moamedi een bal van de doellijn halen. Chabab ontsnapte aan een grotere achterstand en mocht van geluk spreken dat Gemert het vizier niet altijd op scherp had staan. Vlak voor rust was het Kurtbegovic die liet zien waarvoor je naar het voetbalveld kom met de omschreven treffer.

21042013Chabab-Gemert2

De tweede helft bleef het aankijken waard al was het maar door de spanning die erop de wedstrijd stond. Winst was voor beide partijen nodig om niet verder in de problemen te raken. Wie de tweede treffer zou maken kon wel eens de winnaar worden van een wedstrijd waard punten uitermate duur waren. Al vrij snel in deze helft werd er een treffer van Gemert al of niet wegens buitenspel afgekeurd. Beide formaties propageerden aanvallend voetbal met aan weerskanten snel uitgevoerde counters. Uit een van counters waarbij Kurbegovic de bal op links goed kreeg aangespeeld, schoot hij uit een onmogelijk hoek raak: 2-1. Een zeer fraaie treffer dat nog eens de kwaliteiten van deze multi-functionele speler onderstreepte. Zoals gewoonlijk trad daarna weer eens de wisselcarrousel in werking en werden op diverse plaatsen aan weerszijden versterkingen ingebracht. Daardoor kregen zowel Chabab via Tarik Amarzagouio en Tarik Fairouz nog twee niet te missen kansen, en aan de andere kant miste Bart van Schijndel nog een unieke kans om zijn ploeg langszij te brengen. Chabab toonde karakter en gaf de punten niet meer weg. Daar was uitblinker Selmo Kurtbegovic erg blij mee. ‘Ik wil de hele ploeg een groot compliment maken voor de manier waarop we overeind zijn gebleven met tien man. Klasse gewoon. Voor wat mezelf betreft heeft het even geduurd alvorens ik goed op gang kwam. Daarna liep alles op rolletjes. Deze overwinning geeft het vertrouwen dat we gewoon topklasser blijven’ gaf  de beste man van de wedstrijd te kennen. Gemert had hier geen boodschap aan. Nadat bekend werd dat ook AFC had gewonnen vandaag, viel het doek definitief voor de bezoekers. Zij zullen volgend jaar een stapje lager spelen.

21042013Chabab-Gemert4

Verslag: Freek Louis
Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)