Chabab vergeet strohalm te pakken tegen HSC’21

In de zondag Topklasse heeft Chabab de laatste strohalm niet kunnen pakken. Op Sportpark Sloten werd met 1-3 verloren van HSC’21. Een wedstrijd ei moest worden overgespeeld door de KNVB omdat Chabab  op 19 januari ten onrechte Gino Felixdaal mee zou hebben laten doen. Chahab zal binnenkort naar de rechter stappen.

“Er moet een heel groot wonder gebeuren willen wij ons handhaven in de topklasse’’, sprak ad-interim trainer Patrick Koppenaal van Chabab na de 1-3 nederlaag tegen HSC’21. ,,Dit is een hele zure nederlaag. Ik ben dan ook heel erg boos over de hele gang van zaken. Met name op de KNVB die ons in een heel lastig parket heeft gebracht. We moesten deze wedstrijd overspelen en daar ben ik het niet mee eens. Iedereen weet wat eraan vooraf is gegaan. Chabab is daar de dupe van’’, aldus Patrick Koppenaal die Alami Ahhanach verving omdat die verplichtingen had bij Telstar.

3

Chabab speelde veel te slordig, leed veel balverlies en kwam zelden aan goed voetbal toe. In tegenstelling tot HSC’21 dat veel fitter oogde en regelmatig voor het doel van Chabab te vinden was. De ploeg uit Haaksbergen kreeg in de eerste helft voldoende mogelijkheden om de thuisclub op een onoverbrugbare achterstand te zetten. Met vier kansen voor en slechts twee tegen van Chabab moest de ploeg van trainer Wilco Klop tot de 45-ste minuut wachten alvorens Sven Weustink uit een corner raak kon koppen: 0-1. Verdiend omdat HSC’21 beter speelde dan Chabab dat aan een totale vormcrisis lijdt.

2

De tweede helft was nog geen een minuut oud toen Coplan Saumaoro vanaf rand zestienmeter een kanonskogel losliet die onhoudbaar was voor keeper Rinaldo O’Neil: 0-2. Daarmee leek het lot beslist voor Chabab dat de weg voor degradatie definitief had ingeslagen. Met een wanhoops offensief kon Jeffrey Verweij nog wel de aansluitingstreffer produceren: 1-2. Dit was slechts een pleister op de wonde, want niemand bij Chabab was bij machte om de ploeg uit Haaksbergen echt pijn te doen.

EEn duidelijkeer voorbeeld van hand is er niet

 

Met twee echte kansen en twee pogingen om verandering in de stand aan te brengen, maakte Sjaak Ottink in de 83-ste minuut aan alle dromen voor Chabab een einde door 1-3 te scoren. Het werd allemaal nog erger voor de thuisclub toen Maikel Matze vanwege hands (tweemaal geel dus rood) voortijdig de warme douche kon opzoeken. Even later gevolgd door zijn medespelers die na het laatste fluitsignaal beseften dat handhaving in de topklasse van het zondagvoetbal een bijna onmogelijke zaak lijkt te worden. Met nog vijf wedstrijden te gaan zal het uitgangspunt moeten zijn de vierde plaats van onderen oftewel een PD plaats. Met vele schorsingen en blessures in het vooruitzicht een loodzware opgave.

Later vandaag meer over de fusie tussen Blauw Wit en FC Chabab

 Verslag Freek Louis
Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)