Chabab verliest drie punten en Felixdaal en stapt nu naar de rechter

Topklasser FC Chabab is door de KNVB zwaar gestraft na het hoger beroep dat de club aantekende tegen het overspelen van de wedstrijd tegen HSC’21. Drie punten in mindering, een geldboete van 250 euro en twee wedstrijden schorsing van Gino Felixdaal. Chabab stapt nu naar de rechter.

Het duel zal dus morgen (zondag) gewoon plaatsvinden op Sportpark Sloten op het veld van de verse fusiepartner Blauw Wit. Deze zaak kent inmiddels een hele lange voorgeschiedenis.  Wat is er nou precies gebeurd? De aanleiding is een verkeerde beslissing van een scheidsrechter tegen Juliana (hij gaf de verkeerde speler (Felixdaal) rood). Later werd Felixdaal vrijgesproken en kreeg Chabab te horen dat hij gewoon mocht spelen tegen HSC’21. De Amsterdammers wonnen op 19 januari die wedstrijd met 2-0 en Felixdaal viel een kwartier voor tijd in.

Na afloop ging HSC’21 met succes in beroep en de wedstrijd moest worden overgespeeld. Felixdaal werd wel schuldig bevonden, maar kreeg geen straf. Chabab kreeg een boete van 250 euro. Chabab zegt zwart op wit te hebben dat Felixdaal mocht spelen en ging in beroep tegen de uitspraak. Opmerkelijk is dat ook de KNVB in beroep ging tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Zij vonden de straf te laag voor Chabab.

Gisteren (vrijdag) werd er uitspraak gedaan en werd Chabab bestraft met drie punten in mindering en Gino Felixdaal werd voor twee duels geschorst. De boete van 250 euro bleef staan.

Chabab  stapt nu naar de burgerrechter om alsnog haar gelijk te halen. Secretaris Patrick Koppenaal: “ Dit slaat helemaal nergens op en is zelfs complete competitievervalsing.”

De KNVB heeft de drie punten in mindering nog niet verwerkt. Zodra dit ook daadwerkelijk gebeurt zullen wij dit ook in onze stand verwerken. Na aftrek van de drie punten is handhaving voor Chabab een bijna onbegonbare zaak geworden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)