Chabab verliest oefenwedstrijd

Chabab heeft in Marokko een gevoelige nederlaag geleden in de eerste oefenwedstrijd tegen Ass uit Sale. De Amsterdammers werden compleet overlopen door een fitte tegenstander die uitkomt in de elite 2 competitie, vergelijkbaar met de topklasse in Nederland. Chabab had met name geen antwoord op de diepgaande middenvelders van de tegenstander. Met een 6-0 nederlaag en rood voor Jamal Dibi, was het een teleurstellende oefenwedstrijd.

Dag twee van de oefenstage in Marokko begon met een bezoek aan het mausoleum in Rabat, daar waar de graven te vinden zijn van de vroegere koningen. De moskee die ernaast gebouwd zou worden is nooit afgemaakt vanwege de oorlog met Spanje. Alleen de pilaren zijn zichtbaar. En zo was het ook met Chabab in de oefenwedstrijd. De pilaren van het elftal zijn bekend, maar het geheel is nog niet af. Vooral in de spits is het zoeken. Jamal Dibi begon als diepste speler, waar hij toch meer vertrouwd is met de regisseursrol op het middenveld. De tegenstander Ass speelde ook maar met een diepe spits en vier of vijf middenvelders die er snel overheen kwamen. Met deze lopende spelers had Chabab erg veel moeite en kansen en doelpunten konden niet uitblijven. In de eerste helft bleef de schade beperkt (1-0), maar in de tweede helft liep de score op tot 6-0 en droop Chabab af. Jamal Dibi kreeg het een kwartier voor tijd ook nog aan de stok met de scheidsrechter en hij kon met rood vertrekken. Op dat moment stond Gregory Kuster in de spits bij de Amsterdammers. Hij lijkt de overstap van Flamingo 64 naar Chabab te maken. Hierover later meer.

Bezoek mausoleum in Rabat

Een tegenvallende wedstrijd voor Chabab, dat vermoeid oogde en niet als eenheid opereerde. De eenheid die in de tweede helft van vorig seizoen juist tot grote successen leidde. Er moet dus nog wel wat gesleuteld worden aan het elftal, wil het een goede kans op lijfsbehoud maken in de topklasse.

Na de wedstrijd werd het reisgezelschap zeer gastvrij ontvangen door een plaatselijke zakenman, die een uitgebreid diner verzorgde. Aan de rand van het zwembad van zijn kapitale villa bleek weer dat Chabab een graag geziene gast is in Marokko.

Vandaag een lichte ochtendtraining voor de spelers, die daarna de rest van de dag vrijaf hebben.

In de bus tijd om een kaartje te leggen
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)