Home / Algemeen / Chabab verliest opnieuw, De Treffers wint met 1-3

Chabab verliest opnieuw, De Treffers wint met 1-3

Voor zondag topklasser Chabab lijkt het haast onmogelijk om rechtstreekse degradatie nog te ontlopen. Thuis op sportpark Sloten verloor de ploeg van trainer Alami Ahannach met 1-3 van De Treffers. De achterstand op PD kandidaat Haaglandia bedraagt inmiddels tien punten met een wedstrijd minder gespeeld.

Winnen was het motief deze middag. Hoe ?  Dat maakte niets uit als er maar niet verloren werd. Zover kwam het niet. Althans zo leek het, want met nog een aantal minuten te spelen bij de stand 1-1 was Chabab nog volop in de race om tenminste een punt aan het duel over te houden.

2

Daarna sloeg het noodlot onverbiddelijk toe en scoorde De Treffers nog tweemaal. Weg kans en alle hoop om de concurentie in strijd om degradatie te blijven volgen. Met nog acht wedstrijden voor de boeg is nog niet alles verloren. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat zoals Chabab nu speelt er weinig kans bestaat dat men ook het volgend seizoen nog in de topklasse speelt.

Dibi

Wil Chabab nog afstand nemen van directe degradatie dan zal men in eerste instantie beter moeten verdedigen. Tegen De Treffers liet men af en toe zien best aardig te kunnen voetballen. Alleen verdedigend leek het wel een gatenkaas waardoor De Treffers een groot aantal kansen kreeg waarvan er maar drie benut werden. Een uitslag van 1-6 of 1-7 had zeker niet misstaan. Maar de ploeg uit Groesbeek verzuimde vooral na de rust een aantal kansen te missen die eigenlijk niet gemist hadden mogen worden. Tot zelfs een meter voor de doellijn kreeg men de bal er niet in en ook tal van andere mogelijkheden waar veel meer in had gezeten werden om zeep geholpen. Chabab kwam dus goed weg alhoewel het zelf ook een paar kansjes kreeg.

3

Na zeven minuten spelen omspeelde Jasper Zuidwijk handig de defensie van Chabab om vervolgens keeper Rinaldo O’Niel kansloos te laten: 0-1. In de veertiende minuut was er sprake van sensatie toen O’Niel de bal ver uittrapte waarop Treffers keeper Berry Peters zich volkomen verkeek. Hij kopte uit zijn doel gekomen onder de bal door die in het verlaten doel rolde: 1-1.

1-1 O'Niel

Een goedkoop binnenkomertje voor Chabab dat deze stand tot aan de rust kon handhaven. In de tweede helft waren de beste en meeste kansen voor De Treffers. Opvallend was vooral dat Jasper Zuidwijk van laatste man tot spits gepromoveerd een aantal ongekende mogelijkheden kreeg. Treuzelen en te gehaast handelen leverden geen treffers op.

Grootfaam

 

Met wissels aan beide kanten, een bal op de lat en paal voor Chabab, was Marcedo Santiago die voor 1-2 wist te zorgen. Amper drie minuten later kreeg Chabab de genadeklap toen Rick Verbeek een strafschop mocht nemen: 1-3. Met deze stand ging het duel uit als een nachtkaars en kan Chabab gaan piekeren hoe men in de topklasse kan blijven.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de Topklasse

Verslag Freek Louis
Foto’s John Beckman

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)