Chabab verliest van UNA

Chabab heeft vandaag in een moeizame wedstrijd met 1-2 verloren van UNA. Voor Chabab staat promotie naar de topklasse op het spel, terwijl UNA voor lijfsbehoud strijdt in die topklasse. Het werd een boeiende wedstrijd, maar Chabab kon  haar eigen spel niet vinden. Aanstaande zondag is er de herkansing uit bij UNA.

Chabab ging voortvarend van start en leek in de eerste twintig minuten van de wedstrijd niet te stoppen. De personele problemen van coach Ahannach (zijn centrale verdedigingsduo ontbrak wegens schorsingen) vormden in deze fase geen probleem. Met name Leandro Resida was niet te houden en hij zette veelvuldig zijn tegenstander te kijk. De beslissende voorzet ontbrak echter. In de 3e minuut kwam Chabab toch al op voorsprong toen Bilal Ched-Dadi over rechts doorzette en tot zijn eigen verbazing zag dat zijn voorzet in eigen doel werd gewerkt door een UNA-verdediger. 1-0 en Chabab leek weer te gaan stunten. Na deze goal zakte Chabab echter terug en kon UNA meer de aanval opzoeken. Vooral Brian Boogers van UNA werd een paar keer zeer gevaarlijk. In de 40e minuut trok Virgil Spier van Chabab zijn tegenstander omlaag in de zestien en de matig leidende scheidsrechter Kraay kende terecht een penalty toe. Boogers benutte deze en zette UNA op gelijke hoogte. 1-1, tevens de ruststand.

Na rust werd het een echte vechtwedstrijd, waarbij UNA probeerde zakelijk en af en toe zeer hard de wedstrijd naar zich toe te trekken. Scheidsrechter Kraay kon het niet overzien en af en toe werd het onvriendelijk. Opvallend detail is dat Kraay, afkomstig uit Gelderland zich afgelopen weekend nog lovend had uitgelaten over UNA. Op zijn minst vreemd dat juist hij deze wedstrijd kreeg toegewezen. Chabab toonde zich meer de straatvoetballers, maar de acties werden vaak te ver doorgevoerd. UNA beperkte zich tot het noodzakelijke en kreeg dit beloond in de 70e minuut. Een voorzet vanaf rechts werd onberispelijk ingekopt door de boomlange spits Rinse Wiekema. 1-2 voor UNA.

Na deze goal zette Chabab aan tot een slotoffensief, op zoek naar de gelijkmaker. Een tumultueuze eindfase volgde waar veel onvriendelijke woorden vielen en er nog maar op een helft werd gevoetbald. De ingevallen Rabie Frindi aan Chabab zijde trok voorop in de strijd en Chabab kwam een aantal keren dichtbij het UNA doel. Maar zoals vaker werd er te ver doorgedribbeld waar een schot of een voorzet beter op zijn plaats leek. Resida kwam nog een keer goed door over links en ook Frindi kreeg nog een half kansje, toen hij uit de draai meteen op doel schoot. De bal verdween echter aan de verkeerde kant van de paal. Bij een 1-2 stand klonk het laatste fluitsignaal en UNA heeft voorlopig de beste papieren om de finale van de play-offs te bereiken. Zondag moet Chabab zeer uitgekiend spelen om zelf door te gaan.

Coach Ahannach was ontevreden over het spel wat hij vandaag heeft gezien.
Ahannach:’We hadden een paar omzettingen door de schorsingen en dat werd niet goed ingevuld, Daarnaast liepen we veel te veel met de bal en vond ik dat Resida te weinig werd aangespeeld. De scheidsrechter hielp ook niet mee, hoewel we de nederlaag aan onszelf te danken hebben. Blijft het toch raar dat deze scheidsrechter is aangesteld, maar goed.’

In de return zondag bij UNA ziet hij nog wel kansen.
Ahannach:’Zondag zijn mijn centrale verdedigers er weer, dat is mooi. Verder was ik niet onder de indruk van de tegenstander. Als wij meer ons eigen spel kunnen spelen zie ik zeker nog kansen. ‘

Zondag zal blijken of Chabab voor de zoveelste keer kan stunten dit seizoen. Makkelijk zal het niet worden, maar misschien dat de KNVB ditmaal een scheidsrechter uit Amsterdam kan aanstellen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)