Chabab verricht wonderen na 4-0 achterstand tegen Cuijck

Topklasser Chabab heeft het onmogelijk gepresteerd tegen JVC Cuijck. De ploeg van Alami Ahannach stond na 51 minuten met 4-0 achter. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte Jamal Dibi vanaf elf meter de zeer verdiende 4-4.

Trainer Alami Ahannach kon zijn geluk niet op na afloop. Ahannach: “ Ik heb echt veel meegemaakt maar dit slaat werkelijk alles. Dit voelt dan ook als een overwinning. Iedereen is door het dolle. En terecht. We waren ook gewoon beter dan Cuijck.”

Het eerste half uur is er helemaal niets aan de hand. Chabab controleert en domineert de wedstrijd. Jamal Dibi en Geoffrey Verweij kregen de beste kansen van de wedstrijd en er was niet aan de hand. Tot aan de 31ste minuut. Assistent Patrick Koppenaal: “We kregen een corner tegen die helemaal geen corner was en daar valt zo de 0-1 binnen.”  Mark Fennebeumer kopte raak.

Ahannach: “We lijken de wedstrijd gewoon in een kwartier uit handen te geven. Bij dode spelmomenten staan we gewoon niet goed. We kijken elkaar aan maar doen niets. Dat straften ze goed af.” In de 38ste minuut maakt Alexander Prent de tweede treffer en nog voor rust zorgt Mehmet Dingil voor de 0-3.

Kraaij close

In de rust viel er volgens Koppenaal weinig te zeggen.: “ Wat moet je zeggen. We spelen gewoon goed. Het enige dat we gedaan hebben is wat wisselen.” Ahannach: “ Achterin een op een zodat we een extra middenvelder hadden. En dan maar volle bak gaan en zien waar het schip strandt.” Mouad Benchekh kwam voor Jordi Cris en noodgedwongen moest doelman O’Niel geblesseerd achter blijven. Samuel Naya was zijn vervanger.

De tweede helft is zes minuten onderweg toen Fennebeumer zijn tweede van de middag maakte en de ploeg van Hans Kraaij junior op 0-4 zette. Ahannach: “Het was ongelofelijk. We speelden zo goed maar staan wel met 0-4 achter. Je had het moeten zien. Het was zo onterecht.”

El Ahmadi

De ommekeer had geen duidelijke aanleiding.  Gino Felixdaal kopte een corner binnen (1-4) en in de 69ste minuut zorgde Bilal el Yacoubi voor de 2-4.  Het geloof was terug. Toen invaller Ibrahim el Ahmadi (wonderschone treffer) in de 84ste minuut voor de 3-4 zorgde was er ineens van alles mogelijk. Het harde werken werd uiteindelijk in de blessuretijd beloond. Een handbal van Ritzen binnen de zestien leverde Chabab ene strafschop op. Jamal Dibi nam als aanvoerder zijn verantwoordelijkheid en faalde niet (4-4).

Ahannach: “ Dit voelt echt als een overwinning. De ontlading na afloop was dan ook waanzinnig. We zijn beloond voor net hele harde werken.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de pagina van de Topklasse zondag.

Foto’s: TV  beelden RTVNH

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)