Home / Algemeen / Chabab voorlopig nog actief op Sportpark Riekerhaven

Chabab voorlopig nog actief op Sportpark Riekerhaven

Chabab zal de komende thuiswedstrijden nog afwerken op Sportpark Riekerhaven. Het huurcontract met het stadsdeel liep 31 augustus af, maar de zondag Hoofdklasser heeft na overleg enige uitstel gekregen. Pas wanneer de huurschuld is afbetaald, kan de club verhuizen naar Sportpark Sloten.

De Hoofdklasser is de afgelopen tijd druk bezig geweest om al het geld bij elkaar te sprokkelen. Door de uitstel heeft Chabab tot 1 oktober de tijd om een bedrag van 21.000 euro af te betalen. Afgelopen vrijdag had de club al de eerste 10.000 euro overgemaakt. “Ik heb van de gemeente de garantie gekregen dat als we het resterende bedrag overmaken, wij naar Sportpark Sloten mogen verhuizen”, zei voorzitter Khalid Berdouni zondag tegen RTV Noord-Holland. “Ik denk dat de verhuizing nog in de loop van dit kalenderjaar gaat gebeuren. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.” Daarvoor moet de kantine van Herenmarkt nog wel gerenoveerd worden.

Chabab is het seizoen in de Hoofdklasse A goed gestart. De ploeg van Alami Ahannach pakte in de eerste twee competitiewedstrijden vier punten, mede door het 1-1 gelijkspel in de Amsterdamse derby tegen JOS/Watergraafsmeer. Aankomende zondag wacht de uitwedstrijd op bezoek bij promovendus VC Vlissingen.