Chabab weer op tweede plaats na zege op Quick

In de hoofdklasse heeft Chabab zich zelf een goede dienst bewezen door de topper tegen Quick met 2-0 te winnen. Op het kunstgras van VVA/Spartaan won de ploeg van Alami Ahannach door doelpunten van Ajnane en Pengel.

Pas zaterdagavond laat waren Chabab en VVA/Spartaan met bemiddeling van de KNVB tot overeenstemming gekomen om op het veld aan de Laan van Spartaan te spelen. Het kunstgras bracht Chabab wat het nodig had. Namelijk een goed veld. Chabab liet Quick, dat tweede stond, vanaf het eerste signaal het spel maken. De bezoekers kregen dan ook wel wat kansen. Na bijna een half uur viel de grootste te noteren toen de bezoekers een strafschop kregen.

Dirven stopt pen

Frank van Heiden zag zijn inzet vanaf elf meter echter gestopt worden dor Raymond Dirven. In de rebound schoot Marc Boshof hoog over. Chabab ontsnapte, maar nog minuut na de penalty stonden de Amsterdammers met 1-0 voor. Mo Ajanane maakte zijn zesde van het seizoen (1-0).

1

Na rust kwam Chabab niet meer onder de druk van Quick uit. De ploeg uit Den Haag had het meeste balbezit, maar tot echte grote kansen kwamen de bezoekers niet. Ondanks de vele corners die Chabab te verwerken kreeg kwam doelman Dirven niet meer in gevaar.

SLIDE Chabab Quick

In de laatste minuut verdubbelde de Amsterdammers nog de voorspong . Raoul Pengel schoot vanaf zo’n dertig meter op fantastische wijze de 2-0 binnen. Chabab klimt door de overwinning weer naar de tweede plaats. De achterstand op koploper Vlissingen bedraagt echter vijf punten. Chabab speelt zondag weer thuis. Op wel veld ze AFC’34 zullen ontvangen is nog niet bekend.