Chabab wint en is klaar voor AFC

Chabab heeft vandaag een belangrijke zege geboekt in de hoofdklasse zondag. In Rotterdam werd het tegen SC Feyenoord 1-2. Hiermee zet Chabab een belangrijke stap in de race om de derde periode. Daarnaast lijkt de ploeg van Alami Ahannach klaar voor de bekerclash tegen AFC.

Amsterdammers die tegen SC Feyenoord moesten spelen, het blijft toch iets bijzonders. Gelukkig met goede afloop dit keer. Chabab begon feller dan de tegenstander aan de wedstrijd en kreeg en par kleine kansjes. Het duurde echter tot de 23e minuut voordat er daadwerkelijk een goal viel. Na een dubbele een twee kon Chevello de Rijp afwerken: 0-1 voor Chabab. Ook hierna bleven de Amsterdammers de betere partij. Tot de rust vielen er echter geen doelpunten meer.

In de rust hamerde trainer Ahannach van Chabab erop dat zijn ploeg scherp moest blijven en dat leek ook het geval, totdat Chabab rond de 65e minuut de grip op het spel een beetje kwijtraakte. Feyenoord maakte hier gebruik van en scoorde de gelijkmaker. 1-1. Ahannach zette er een spits bij om toch voor de volle wint te gaan en dat werd beloond. Vijf minuten voor tijd ontstond er een scrimmage voor het vijandelijke doel. Leandro Resida schoot en een Feyenoord verdediger gaf het laatste zetje 1-2. Dit werd tevens de eindstand, zodat Chabab volop kans heeft op de derde periode.

Na de wedstrijd leek het erop dat de Chabab spelers rustig naar Ajax konden kijken in de kantine, maar dit werd snel afgezet.’Hier wordt geen Ajax gekeken was de redenering’.

Chabab doet dus goede zaken en heeft twee belangrijke weken voor de boeg. Volgende week is er het treffen met AFC in de halve finale van de districtsbeker. Daarna volgt de wedstrijd tegen ADO’20, dat vandaag kampioen werd. Bij winst pakt Chabab de derde periode. Trainer Alami Ahannach beseft dat er twee belangrijke weken aankomen.

Ahannach:’Volgende week tegen AFC is het voor mij een bijzondere wedstrijd van de meester tegen de leerling. Ik debuteerde rond 1990 in het eerste van KBV onder Cor ten Bosch, de huidige trainer van AFC. Nu denk ik dat wij gelijkwaardige ploegen hebben, het wordt een leuke wedstrijd’.