Chabab zet Leonidas opzij

Chabab heeft donderavond met 4-2 gewonnen van Leonidas. Wat in het begin op een zomeravondwedstrijd leek, werd uiteindelijk een boeiende comeback van Chabab. De ploeg van Alami Ahannach boog een 0-2 achterstand om in een 4-2 winst en heeft komend weekend genoeg aan een gelijkspel tegen Alphense Boys om door te gaan in de nacompetitie.

Misschien kwam het door de warmte of door de vele wedstrijden die Chabab heeft gespeeld de afgelopen tijd, echt wakker waren de Amsterdammers niet in het eerste gedeelte van de wedstrijd. Leonidas mocht eerst over links doorbreken en zomaar scoren. Daarna stond de verdediging van Chabab behoorlijk te slapen bij een vrije trap van Leonidas, die ook binnengetikt kon worden. Chabab stond met 0-2 achter en een deceptie dreigde.

Chabab was echter wakker geschud en begon zijn eigen sterke spel te spelen. Met de individuele klasse van Leandro Resida heeft Chabab altijd een goed wapen in huis. Hij was het dan ook die met een solo vanaf rechts voor de aansluitingstreffer zorgde. 1-2. Nog voor rust kwam Chabab langszij toen Jamal Dibi een vrije trap op vijf meter van de goal tussen de op de doellijn opgestelde muur schoot. 2-2 was tevens de ruststand.

Na rust een beter Chabab waarbij Jamal Dibi zich ontpopte tot man van de wedstrijd. Eerst legde hij een vrije trap in de zestien meter. K.B. Kaabaah kon binnenwerken en de voorsprong was een feit. 3-2. Dibi nam daarna ook nog een corner en weer kon K.B. Kaabaah de bal achter de Leonidas doelman werken. Zo boog Chabab de opgelopen 0-2 achterstand om in een 4-2 overwinning.

Aanstaande maandag speelt Chabab de tweede wedstrijd in de nacompetitie. Uit bij Alphense Boys moet een punt worden gepakt om door te gaan naar de volgende ronde. Alphense Boys moet winnen willen zij doorgaan.

De doelpunten, alsmede de reactie van trainer Alami Ahannach zijn te zien op de website van RTV-NH via onderstaande link.

http://www.rtvnh.nl/sport/80553/FC+Chabab+wint+eerste+wedstrijd+om+Klasse-kampioenschap

Foto: Archief

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)