Chabab zet stap naar topklasse

FC Chabab spelt behoudt de kans om komend seizoen in de topklasse te spelen. De ploeg van Alami Ahannach won bij en tegen Alphense Boys  met 0-1 door een doelpunt van Kaabah. Een gelijkspel was al voldoende was om de volgende ronde te bereiken en de droom levend te houden.

En zo komt er voorlopig nog steeds geen einde aan het sprookje van Chabab.De ploeg van Alami Ahannach is nog steeds verwikkeld in zowel de strijd om promotie als mede de nationale amateurbeker. In Alphen had het dus voldoende aan een gelijkspel maar het werd dus een zege. En die was verdiend. Billy Kaabah zorgde halverwege de eerste helft voor de verdiende voorsprong. Vanuit een vrije trap, die door Moamedi werd verlengd, kon hij de bal vlak voor de doellijn het beslisseinde tikje geven. Nana Kwarteng kon het duel al vroegtijdig beslissen maar zijn schot raakte na ene half uur spelen de paal. Het eerste bedrif werd met maar liefst met twaalf minuten verlengd vanwege lange blessure behandelingen. Ched-Dadi moest met een rugblessure zelfs het veld verlaten.

Alphense Boys kwam in de tweede helft niet verder  dan een aantal schoten vanuit de tweede lijn. Toen Chabab met tien man kwam te spelen ging Alphense Boys, dat dus nog twee keer moest scoren, nog even vol gas maar de Amsterdammers kwamen niet meer in de problemen en het kon  de voorsprong eenvoudig verdedigen.

Ahannach: “Ik heb er van genoten vandaag. Er was wel wat spanning maar daar zijn we goed mee om gegaan. Wij hadden aan een gelijkspel genoeg maar zo’n ploeg hebben wij niet. We zijn dus gewoon voor de winst gegaan. Nu op naar de volgende ronde. Ik ga niet te ver vooruitkijken. We zien het wel waar we eindigen”.

Chabab neemt het  nu in de tweede ronde op tegen topklasser UNA. Donderdag is de eerste wedstrijd op Sportpark Riekerhaven. Aanstaande zondag de return in Veldhoven. Daarnaast wacht op 6 juni ook nog Genemuiden in de bekerstrijd.