Chabab ziet eindsprint beloond

Chabab mag zich ook volgend jaar topklasser noemen. Zelf kwam het vanmiddag niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen ADO 20, maar achteraf gezien maakte het niet uit. Hollandia ging kopje onder tegen VVSB en degradeert zelfs rechtstreeks uit de topklasse. Haaglandia mag strijden voor behoud via de nacompetitie. Aan dit alles heeft Chabab geen boodschap meer. Na een moeizame start deed de club hetzelfde als vorig jaar. Na de winterstop werd de eindsprint ingezet en de ploeg van Alami Ahannach verloor nog maar één keer. Een knappe prestatie van de debutant in de topklasse.

Waarschijnlijk besefte veel spelers niet wat ze hebben gepresteerd, want de vreugde na afloop was zeer beperkt. Alleen de ervaren aanvoerder Jamal Dibi wist wat er was gebeurd.
Dibi:’Ja, we hebben ons gewoon gehandhaafd in de topklasse, daar mogen we echt wel om juichen. Ik weet hoe moeilijk het is geweest. Ik vind de sfeer ook wat gelaten.’

Jamal Dibi en Selmo Kurbegovic soms in vertwijfeling
Jamal Dibi en Selmo Kurbegovic soms in vertwijfeling

Dibi kon vandaag niet doorslaggevend zijn, hoewel hij dichtbij was. Op het terugleggen van Selmo Kurbegovic spatte zijn schot uiteen op de lat. Het waren spaarzame kansen in een wedstrijd die zich vooral liet typeren door veel strijd van Chabab kant. Een doelpunt was nodig om de wedstrijd open te breken, maar die wilde niet vallen. Ook Kurbegovic glipte er een paar keer langs, maar de afwerking en de voorzetten kwamen net te kort.

ADO’20 deelde wel speldenprikjes uit. De verdediging van Chabab, onder leiding van Rachid Moamedi, vocht zich echter een slag in de rondte. Maikel Matze en Billy Kaabah hadden allebei een harde overtreding nodig waar ze geel voor kregen, maar ze waren niet te passeren vandaag. Mohamed Moudou en Tarik Amarzagouio maakten de meeste meters. Strijdlust was er genoeg. Toen ook bekend was dat Hollandia het niet ging redden, werd er nog wel alles op alles gezet om tot een doelpunt te komen, maar de wedstrijd eindigde zoals hij was begonnen, met 0-0.

Keeper Youssef Abdallaoui, volgend jaar AFC
Keeper Youssef Abdallaoui, volgend jaar AFC

Na de wedstrijd was iedereen tevreden en de sfeer dus gelaten. Er werd taart uitgedeeld aan de vertrekkende keeper Youssef El Abdallaoui. Hij zal volgend ook weer samen met Chabab in het veld staan, maar dan als keeper van AFC. Verder werd duidelijk dat veel spelers van Chabab nog niet weten of ze zullen blijven. Gregory Schaken, Rachid Moamedi, Selmo Kurbegovic, de door privé omstandigheden afwezige Virgil Spier, allemaal basisspelers de laatste tijd, maar zij weten nog niet waar hun toekomst ligt. De komende weken zal duidelijk worden wat de lijn van Chabab wordt. Gaat de club proberen om het team bij elkaar te houden of komt er een nieuwe lichting?

Sterspeler Dibi weet wel wat hij zou willen.
Dibi:’Ik hoop dat de jongens allemaal blijven en dat er een paar versterkingen komen. ‘

De toekomst wordt echter pas morgen geschreven. Vandaag mag Chabab zich trotse topklasser noemen, iets waar menigeen vooraf zijn twijfels over had.

Ahannach en Abdallaoui kijken voor de zekerheid even naar de stand
Ahannach en Abdallaoui kijken na afloop voor de zekerheid even naar de stand
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC