Chabab zoekt nog tienduizend euro voor nieuwe accommodatie

Chabab heeft nog tienduizend euro nodig om een huurschuld aan het stadsdeel te kunnen aflossen. Mocht de Amsterdamse club het bedrag deze week bijeen krijgen zullen zij de accommodatie van het voormalige Herenmarkt overnemen. Voor Chabab zou de betrekking van het terrein op Sportpark Sloten eindelijk een nieuwe start betekenen.

Chabab kreeg op 23 augustus van het stadsdeel te horen dat zij de accommodatie op sportpark Sloten mogen betrekken als een schuld van ruim 20.000 euro  voor 1 september zou zijn afgelost. Chabab-voorzitter Khalid Berdouni: “Ik heb me best wel gestoord aan deze termijn, het is natuurlijk een vrij korte periode waarin wij het geld bijeen moeten krijgen. Maar we zijn goed op weg. Inmiddels hebben we de helft van het bedrag binnen en gaan we deze week op zoek naar het resterende gedeelte. Zo hebben we een donatie-app opgestart en staan er deze week gesprekken met potentiele sponsoren gepland. We hebben 1 september dan wel niet gered, als het ons lukt om deze week het bedrag bij elkaar te krijgen ga ik er vanuit dat het stadsdeel hiermee akkoord gaat.’’

Mocht Chabab de schuld deze week aflossen is de club er nog lang niet. Berdouni: “ Er moet nog heel veel aan de kantine gedaan worden. Voorlopig zullen wij nog geen competitie spelen op sportpark Sloten. Ik denk dat dit pas over twee maanden mogelijk is. Maar als we dan eenmaal op het sportpark zitten kunnen we echt een nieuwe start maken. De club kan weer jeugdspelers aannemen, voetbaltalenten ontwikkelen en werken aan de maatschappelijke uitdagingen in onze wijk.”

Chabab werkt keihard om de schuld deze week af te lossen, vanzelfsprekend is er ook de mogelijkheid dat dit niet zal lukken. Berdouni: “Als het ons niet lukt moeten wij met de billen bloot terug naar het stadsdeel. Dan zullen wij aangeven dat het geld nog niet binnen is en we meer tijd nodig hebben.”

Mensen die Chabab een warm hart toedragen en de club willen steunen kunnen een bijdrage storten op NL44ABNA0818082151

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)