Home / Algemeen / Charles Loots (Geinoord) op non-actief gesteld: “Dit heeft mij zoveel kracht gekost”

Charles Loots (Geinoord) op non-actief gesteld: “Dit heeft mij zoveel kracht gekost”

Charles Loots krijgt niet de kans om Geinoord in de zaterdag eerste klasse C te houden. De toekomstig trainer van FC Almere is afgelopen weekend op non-actief gesteld, waardoor zijn periode in Nieuwegein vroegtijdig ten einde is gekomen.

Ondanks dat de sfeer in de groep sinds de winterstop “grandioos” was, de resultaten de laatste weken ook iets beter – er werden dit kalenderjaar net zoveel punten (zeven) behaald als de hele eerste seizoenshelft – en Loots echt vertrouwen had in een goede afloop in de nacompetitie, besloot Geinoord hem de halt toe te zetten. “Voor mijzelf is het ook een raadsel”, zegt Loots. Vanuit de spelersgroep, die klaarblijkelijk ook niet gekend is in het besluit, kreeg hij alleen maar positieve geluiden. “Volgens hen lag het niet aan de staf. Ze staken de hand in eigen boezem, ‘we hebben de boel verkloot’. Maar zo links en rechts merkte ik wel dat bepaalde mensen van bovenaf anders deden.”

Na afloop van de 2-0 nederlaag tegen koploper Sportlust’46 werd Loots in de bestuurskamer op zijn schouder getikt. Of hij even mee wilde lopen “naar boven”. Dat was pas de tweede keer dat de oefenmeester daar kwam. “De eerste keer was om mijn contract rond te maken, nu om mij op non-actief te stellen. ‘Waar komt dit vandaan?’, vroeg ik. Het was een besluit van de technische commissie. Zij denken dat iemand anders (Ricky Testa La Muta, red.) het wel gaat redden. Je weet dat als het slecht gaat, ook jouw kop eraf gaat.”

Direct na het gesprek en ook de volgende dag kreeg Loots meerdere berichtjes van spelers die het er niet mee eens waren. Dat doet hem goed, maar hij weet ook dat de situatie niet verandert. Zelf is hij vier dagen later nog steeds teleurgesteld en moet hij het een ‘plekkie’ geven. “Ik denk dat Geinoord een grote fout maakt. Je kan wel een trainer de laan uitsturen, maar je krijgt er niet zeven nieuwe spelers voor terug. De groep was er zelf ook achter dat we kwalitatief tekort kwamen. Ze wilden er toch voor gaan. Als de chemie uitgewerkt zou zijn, was ik zelf wel weggegaan. Dat was absoluut niet het geval. Maar daar wordt niet naar gevraagd..”

Dit seizoen in Nieuwegein is vooral een goed leerproces geweest. Een minder jaar, na zijn succes met IVV vorig seizoen, maar hij weet wel waar het fout is gegaan en wat in het vervolg beter kan. Zo houdt de nieuwe trainer van FC Almere zich momenteel nadrukkelijk bezig met de samenstelling van de selectie van volgend seizoen. Ook heeft hij nu de tijd om wedstrijden te bekijken, al zal de batterij even opgeladen moeten worden. “Dit seizoen heeft mij zoveel kracht gekost.”

Archieffoto: John Beckman

Bestel de seizoensgids nu voor slechts €9,99!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
Send this to a friend