Home / Algemeen / Charles Loots (Geinoord) wil weer ‘plezier en lol’ hebben: “Waar ik met een glimlach binnenkom”

Charles Loots (Geinoord) wil weer ‘plezier en lol’ hebben: “Waar ik met een glimlach binnenkom”

De periode van Charles Loots bij zaterdag eersteklasser Geinoord blijft beperkt tot één seizoen. Een maand geleden werd al bekend dat beide partijen na dit seizoen uit elkaar zullen gaan. Loots heeft zijn zoektocht naar een nieuwe club inmiddels opgepakt. “Ik wil weer met veel plezier en lol naar het voetbalveld gaan.”

Er is de afgelopen maanden zoveel gebeurd; hij kan er wel een boek over schrijven. Een paar hoofdstukken: weggestuurde spelers (die vanwege personeelsproblemen weer in genade zijn aangenomen), degradatiegevaar en nog meer lastige situaties binnen de club. Loots heeft ‘aardig wat knauwen gehad’, maar hij blijft strijdbaar tot het laatste moment. “Ik ben trots genoeg. Ik heb voor hetere vuren gestaan, ik loop hier niet voor weg.” Toch is hij behoorlijk wat plezier in het spelletje verloren. “Elke keer krijg ik een schop in mijn rug. Dat werkt niet positief. Daar stel je een hoop power en wilskracht tegenover, wat betekent dat je constant op je tenen loopt. Het kost dit seizoen heel veel kracht, vooral negatieve kracht om mijn werk goed te kunnen doen.”

Het leek allemaal zo mooi toen Loots voor de Nieuwegeinse tweedeklasser tekende. Geinoord werd kampioen, maar bleek geen respectabel team te hebben voor de eerste klasse. ‘Een verkeerde keuze’, zo blijkt nu. “De technische commissie heeft zelf de nieuwe spelers erbij gehaald, maar daar heb ik nog weinig plezier van gehad. Ze hebben weinig gebracht. Waarschijnlijk komen we wat kwaliteit tekort en zal je dat moeten compenseren met andere dingen. Eigenlijk had ik met mijn vuist op tafel moeten slaan.” De prestaties blijven uit. Geinoord staat voorlaatste in de zaterdag eerste klasse C, met slechts zeven punten uit de eerste twaalf wedstrijden.

Eind november werd besloten na één seizoen afscheid van elkaar te nemen. Geinoord heeft met Gerrit Plomp (SO Soest) al een nieuwe trainer binnengehaald. Voor Loots, eerder werkzaam bij CTO’70, FC Weesp en IVV, is de zoektocht naar een andere club begonnen. Een terugkeer naar de regio Amsterdam ligt voor de hand. “Maar ik ben niet zo Amsterdam-gebonden. Ik zoek gewoon iets dat erg bij mij past. Ik wil weer met veel plezier en lol naar het voetbalveld gaan. Met een ploeg die lekker wil werken en een club waar ik met een glimlach op mijn gezicht binnenkom.”

Dat was vorig seizoen het geval. Hij had het enorm naar zijn zin bij FC Volendam, waar Loots met de Onder-14 in de eredivisie uitkwam. Bovendien bracht de oefenmeester IVV terug naar de derde klasse. “Ik heb vorig jaar een fantastisch seizoen gehad. Een goed jaar wisselt zich een keer af met een slecht jaar. Dan wordt het hoog tijd dat ik op zoek ga naar iets wat het positieve terugbrengt.” Dat is ook belangrijk voor zijn gemoedsrust. “Ik ben zo’n voetbalgek; als ik niets met voetbal heb, ga ik het zoeken. Op zondag speel ik mijn wedstrijdjes met de 35+ van TOG. Even zorgeloos voetballen en lekker je ding doen.”

Foto: John Beckman

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)