Charles Loots (IVV): “We moeten nu weer vanaf nul beginnen”

IVV heeft in de zondag vierde klasse E een matige start achter de rug. De club uit Landsmeer begon de competitie nog goed met een 0-4 overwinning op Nieuw West, maar verloor vervolgens van Ilpendam, Buiksloot en Buitenveldert. Charles Loots hoopt dat zijn ploeg aankomende zondag tegen de Meteoor het tij kan keren.

Loots vindt het lastig om de slechte resultaten van de afgelopen weken te verklaren. “Het was gewoon niet goed de laatste drie wedstrijden,” aldus Loots. “We dachten het na de beker en de eerste competitiewedstrijd aardig op de rit te hebben maar vervolgens ging het minder. Waar we in de wedstrijd tegen Ilpendam nog wel redelijk voetbalde en een beetje pech hadden, was het spel tegen Buiksloot en Buitenveldert matig en onsamenhangend.”

Foto John Beckman: Charles Loots vlak voor de degradatie wedstrijd tegen DWS

Er is absoluut nog geen paniek bij Loots, maar toch heeft de coach afgelopen dinsdag een gesprek gevoerd met de spelersgroep. “Het is altijd goed om even te praten met elkaar. Ik heb in het gesprek aangegeven dat we gewoon weer vanaf nul moeten beginnen en met z’n allen keihard moeten werken. De sfeer in de groep is goed alleen het zelfvertrouwen heeft een klein deukje opgelopen. Het is nu taak om te zorgen dat het balletje weer onze kant op valt.”

Aankomende zondag wacht voor IVV de lastige uitwedstrijd tegen de Meteoor. “Als we dat duel weten te winnen zijn die andere wedstrijden weer vergeten. Het is een derby en een wedstrijd op zich dus ik zie zeker kansen. Als we ons niveau kunnen halen van de wedstrijd tegen Nieuw West gaan wij zeker nog veel wedstrijden winnen. Ik hoop uiteindelijk op een plek in het linkerrijtje.”

Foto’s: John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!