Charles Loots verlengt bij IVV: “Alles klopt hier”

Charles Loots heeft zijn contract bij zondag vierdeklasser IVV met één seizoen verlengd. De oefenmeester, bezig aan zijn eerste volledige seizoen in Landsmeer, heeft het erg naar zijn zin bij de club en besloot na een korte bedenktijd zijn handtekening te zetten onder een nieuwe verbintenis.

Twee weken geleden deed IVV de oefenmeester een aanbieding, maar Loots – die een jaar geleden Jan de Haze opvolgde – vroeg de clubleiding om bedenktijd. “Ik heb mijn TC1, het hoogste trainersdiploma, en twijfelde of ik nog hogerop wil. Ik heb even afgewacht wat er op mijn pad zou komen, maar dat was niet interessant genoeg. Buiten dat heb ik het enorm naar mijn zin bij de club. Het totaalplaatje is voor mij belangrijk. Dat is het geval bij IVV: alles klopt hier. Een hele warme club, een leuke spelersgroep en een goed bestuur. Ze willen hogerop, terug naar de derde klasse, en daar wil ik een bijdrage aan leveren.”

Donderdagavond gaf Loots zijn jawoord, een dag later vertrok de selectie op trainingskamp naar Leeuwarden. “Echt een grandioos trainingskamp”, is de oefenmeester lyrisch. “We verbleven in een oude gevangenis, die nu als hostel dient. Daar vond ook het tekenmoment plaats, met een mooie opmerking van het bestuur: ‘we hebben je nu vastgelegd’.” In Friesland was IVV onder meer in oefenwedstrijd veel te sterk voor vierdeklasser Leovardia (6-0).

De huidige nummer vijf van de zondag vierde klasse E hoopt een goede basis te hebben gelegd voor de tweede seizoenshelft. “We waren het seizoen niet zo best gestart en hebben een dip gehad. De laatste weken zijn de puzzelstukjes gelukkig in elkaar gevallen en wonnen we vier keer op rij. De sfeer is fantastisch en doen nu serieus mee voor de tweede periode. We staan één punt achter SDZ en moeten er nu voor zorgen dat we goed uit de winterstop komen. Gelukkig hebben we geen blessures of schorsingen, dus heb ik de beschikking over een ploeg op volledige oorlogssterkte. Daarmee zullen we in de tweede seizoenshelft proberen een prijs te pakken.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)