Home / Algemeen / Chavez Uitenwerf pakt het voetballen weer op bij OFC

Chavez Uitenwerf pakt het voetballen weer op bij OFC

Derdedivisionist OFC heeft zich verstrekt met Chavez Uitenwerf. De verdediger besloot na een seizoen zonder voetbal zijn schoenen weer aan te trekken. Na zeven jaar in de jeugdopleiding van AZ gespeeld te hebben en een jaar Almere City is het tijd om het in Oostzaan weer op te pakken.

“Ik begon het echt te missen. Na mijn seizoen bij Almere City (2015-2016, red.) was ik echt mijn motivatie kwijt geraakt”, zegt hij. “Ik besloot te stoppen met voetballen en me op mijn studie te richten. Nu wil ik de draad weer oppakken en kijken waar de lat voor mij ligt.”

Uitenwerf begon op zijn vierde met voetballen bij FC Bijlmer. Via Zeeburgia kwam hij op zijn twaalfde in de jeugdopleiding van AZ terecht. Daar speelde hij zeven jaar voordat de Purmerender in 2015 de overstap maakte naar Almere City. OFC is, na een onderbreking van een jaar, zijn vijfde club. “Ik ben benaderd door Louis Wijdenbosch. Die kende ik al uit het verleden. Ik was ook met AFC is gesprek, maar op zijn advies koos ik voor OFC. De club ken ik niet zo goed, maar gelukkig zijn er wat spelers die ik nog ken uit mijn AZ tijd. Helemaal nieuw zal het dus niet voor mij zijn.”

De 23-jarige centrale verdediger traint al een tijdje mee bij de club uit Oostzaan en is daarnaast met een personal trainer hard aan het werk om fit aan het nieuwe seizoen te beginnen. OFC start op 3 juli de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Send this to a friend