Chelly Drost heeft het naar haar zin bij Buitenveldert

Chelly Drost verruilde afgelopen zomer Eredivisieclub Telstar voor Buitenveldert. Na een slechte start van de Topklasser is het lek boven en kunnen de vrouwen weer omhoog kijken. “Onze start was rommelig en niet best. We hebben onnodig punten laten liggen, maar hebben het goed opgepakt en hopelijk houden we dat vast.”

Met Buitenveldert bezet Drost momenteel de derde plek op de ranglijst en is het gat met koploper Ter Leede geslonken tot vier punten. “Afgelopen weekend tegen Jong Telstar was een speciale wedstrijd voor mij. Dan is het extra lekker om te winnen. Daar hebben we een goed gevoel aan over gehouden en dat was belangrijk voor ons zelfvertrouwen. Bovendien hebben we een wedstrijd minder gespeeld dan Ter Leede omdat we de wedstrijd tegen Jong ADO nog moeten inhalen. We speelden daar goede eerste tien minuten, maar daarna is de wedstrijd gestaakt. Een speelster van ADO raakte heel hard geblesseerd aan haar hoofd. Iedereen was zo geshockt dat de wedstrijd gestaakt is.”

Buitenveldert kan de achterstand voor de winterstop terugbrengen tot een punt, want in de laatste speelronde van 2016 wacht de ontmoeting met koploper Ter Leede. “We kunnen met een heerlijk gevoel de winter in gaan of met een minder goed gevoel. Maar zoals we de afgelopen weken spelen met veel druk op de bal heb ik niet het gevoel dat we gaan verliezen. We hebben het als team opgepakt.”

chelly-drost-foto-elmer-van-der-marel

Drost heeft het erg naar haar zin bij Buitenveldert en is tevreden met trainer Hans de Winter. Door het aanvallende voetbal vond de 21-jarige middenveldster dit seizoen al zeven keer het net. 

“Het gaat lekker, precies zoals ik had gehoopt. Natuurlijk was het aan het begin even wennen. Vooral omdat je nu ’s avonds traint in plaats van overdag, maar het bevalt me goed. Zeker nu het team goed draait. We gaan met zijn allen vol voor het kampioenschap. Hans kende ik van Telstar, maar we hadden nooit eerder samen gewerkt op het voetbalveld. Hij is een goede trainer die precies weet hoe hij met een groep meiden moet omgaan. Je stelt jezelf vooraf doelen en ik ben blij dat het nu lukt. We spelen aanvallend voetbal, dus het is voor mij ook makkelijker om doelpunten te maken.”

Op het eerste oog leek Drost met haar overstap van Telstar naar Buitenveldert een stap terug te doen, maar daar is ze het niet mee eens. “Het niveauverschil is niet erg groot. In de Eredivisie steken Ajax en Twente er met kop en schouders bovenuit en verdelen zij de prijzen. In de Topklasse is het veel spannender en ik denk dat de top ook zeker zou kunnen meekomen in de Eredivisie.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Elmer van der Marel

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)