Home / Algemeen / Cherif schiet ongeslagen Chabab langs De Dijk

Cherif schiet ongeslagen Chabab langs De Dijk

Chabab heeft met een 1-2 overwinning op bezoek bij De Dijk de ongeslagen reeks in de zondag Hoofdklasse een vervolg kunnen geven. Mohamed Cherif was met ezijn doelpunt een kwartier voor tijd de matchwinner voor de ploeg van Alami Ahannach in de Amsterdamse derby.

Er waren slechts vier minuten gespeeld in Schellingwoude voordat de gasten op voorsprong kwamen. Uit een vrije trap van Mohamed Ajnane wist De Dijk-doelman Stephan Veenboer een kopbal van Mohamed Cherif nog te pakken, maar in de rebound was Yousouf Zinga er op tijd bij om de 0-1 binnen te tikken. De Dijk kon daar na achttien minuten slechts een schuiver van Mostapha El Aamrani tegenover stellen.

De Dijk - Chabab

Mohamed Cherif kreeg zelfs een enorme mogelijkheid om de score uit te breiden, maar hij stuitte van dichtbij op doelman Veenboer. Na een klein half uur spelen kwam De Dijk verdiend op gelijke hoogte. Door een lange bal van Giovanny Sabajo werd Dennis Kaars vrij voor het doel van Chabab gezet, waarna hij koelbloedig afrondde (1-1).

De Dijk - Chabab

Waar beide ploegen in de eerste helft gelijk opgingen, was Chabab na rust voetballend de betere ploeg. Toch kreeg De Dijk een enorme kans op de 2-1. Een hoekschop van de ingevallen Chakib Tayeb werd door Nabil El Gourari voor het doel gebracht, waarna Robert Verschraagen de bal tegen de lat schoot. Aan de andere kant was het wel raak. Na een combinatie met Bilal El Amrani werd Cherif vrij voor het doel gezet. Oog in oog met doelman Veenboer schoot de aanvaller onbereikbaar via de onderkant van de lat de gasten op voorsprong (1-2).

De Dijk - Chabab (Mohamed Cherif)

Het bleek de tik die De Dijk niet meer te boven kwam. Juan Fernandez Coto probeerde met aanvallende wissels alsnog de 2-2 te forceren, maar dat zat er niet meer in. Chabab wist zich onder de druk van de thuisploeg uit te werken en hield goed stand. De Dijk zag in de negende minuut van de blessuretijd ook nog Tayeb met een rode kaart vroegtijdig het veld verlaten. De vierde nederlaag dit seizoen kon door De Dijk niet meer voorkomen worden. Chabab blijft ongeslagen en houdt de druk op koploper Quick.

De Dijk - Chabab

Chabab-trainer Alami Ahannach was na afloop opgelucht dat zijn ploeg met drie punten van het veld afstapte. “De gelijkmaker was mogelijk, De Dijk ging steeds aanvallender spelen. Ik had daarnaast ook het gevoel dat we tegen twaalf man speelden. Toch wonnen we verdiend, dankzij een prachtig doelpunt van Cherif. Een spitsenprobleem (topscorer Rahim Abdul was geschorst, red.) hebben we zeker niet.”

Bij Juan Fernandez Coto (De Dijk) was de teleurstelling groot. “De eerste helft waren we gelijkwaardig, maar we moeten onze duels op het veld winnen. De aanvallende wissels waren een gok, dan moet je nog hopen dat de bal goed valt. Dat lukte vandaag niet, dat is zonde. Deze nederlaag hebben we aan onszelf te danken. We geven te makkelijk goals weg en scoren moeilijk.”

Foto’s: Rob Beense

Send this to a friend