Chloe Bruning (Buitenveldert vrouwen) gaat voor haar kans bij Feyenoord

Chloe Bruning vervolgt haar loopbaan na dit seizoen bij Feyenoord. De achttienjarige aanvalster van Topklasser Buitenveldert zal op amateurbasis aansluiten bij het belofteteam van de Rotterdammers. Het is voor haar de eerste uitdaging in het betaald voetbal.

“Dit is een prachtige opstap”, zegt Bruning, die via haar begeleider Stefano van Delden (hij heeft haar ontdekt tijdens een voetbalactiviteit bij haar kerkgemeenschap, red.) in Rotterdam-Zuid terecht is gekomen. “Door de manier waarop ik ontvangen ben door de technische staf voelde ik mij gelijk thuis. Daarnaast kijken zij fris tegen het vrouwenvoetbal aan en hebben in Manon Melis (trainster) heel veel ervaring en iemand die graag jonge meiden wil helpen bij hun ontwikkeling naar een hoger niveau. De kans is aanwezig dat ik met dit team kan doorgroeien naar de Eredivisie. Dat is voor mij heel belangrijk.”

Onder begeleiding van Van Delden trainde Bruning de afgelopen tijd extra buiten haar verplichtingen bij Buitenveldert. Zo kreeg ze mentale begeleiding, leefde ze volgens een speciaal voedingsschema en werd er extra gewerkt met krachttraining, wat uiteindelijk heeft geresulteerd in een uitdaging bij Feyenoord. Die club heeft vooralsnog alleen een beloftenteam.

“Het harde werk heeft tot deze stap geleid, dat is verdiend”, stelt Van Delden, die tevens de belangen behartigt van Rochelle Poepon. Zij is het zusje van voormalig Ajacied Rydell Poepon en werkt op korte termijn stages af bij ADO Den Haag en Feyenoord.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)