Christoff Dias de Oliveira (ZSGOWMS) dwingt tweejarig contract af bij Achilles’29

Christoff Dias de Oliviera gaat zijn geluk opnieuw in het profvoetbal beproeven. Na een tegenvallende periode van anderhalf jaar in Zweden krijgt de 22-jarige middenvelder een nieuwe kans bij Achilles ’29, dat vanuit de Jupiler League naar de Tweede Divisie degradeerde. In Groesbeek tekent hij een contract voor twee seizoenen.

“Ik ben heel blij met deze kans”, zegt Dias de Oliviera, die het afgelopen halfjaar voor zondag tweedeklasser ZSGOWMS speelde. Begin mei speelde hij een testwedstrijd in Groesbeek en maakte zoveel indruk dat de middenvelder een dag later werd uitgenodigd voor een vervolggesprek. Een maand later bereikten de twee partijen een akkoord. “Ik had niet verwacht dat het zo snel zou gaan. Mijn zaakwaarnemer (Gwendell van Riemsdijk, red.) is in deze periode erg belangrijk voor mij geweest”

Dias de Oliveira sprak met uitgebreid Eric Meijers. Het plaatje dat werd geschetst, trok hem aan. Hij verkoos de ambities van Achilles’29 boven een Jupiler League-club waar hij nog stage kon lopen. “Ze willen bovenin meedoen in de Tweede Divisie. Dat klinkt goed, ik ben ook een speler die graag om de prijzen speelt.” Het talent heeft grote verwachtingen van volgend seizoen. “Ik wil vooral fit blijven en belangrijk zijn voor het team. Ik verwacht veel van mijzelf, dus ik denk dat ik het ook aan kan.”

De lessen die hij in Zweden heeft geleerd, neemt Dias de Oliveira mee naar Groesbeek, waar hij ook gaat wonen. “Wat er ook gebeurt: je moet altijd positief blijven. Door een blessure van vijf maanden was ik behoorlijk emotioneel, helemaal alleen, ver weg van familie en vrienden. Ik weet nu hoe ik tegenslagen kan verwerken. Ik moet geduldig blijven voor mijn kans en vooral op mijzelf letten.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)