Home / Algemeen / Clubs in Amsterdam verbroederen steeds meer

Clubs in Amsterdam verbroederen steeds meer

Vrijdag waren alle Amsterdamse clubs uitgenodigd door de KNVB om in het districtskantoor samen het nieuwe seizoen te openen. 45 van de 62 clubs hadden gehoor gegeven aan de uitnodiging. In een informele sfeer werden de banden tussen de clubs weer aangehaald.

Rianne van Zandbergen, verantwoordelijk voor het Amsterdams Voetbalverdrag dat ondertekend is door alle clubs, had het idee om de clubs op een ludieke manier aan elkaar te koppelen. Middels een loting werden er steeds twee clubs aan elkaar gekoppeld. Zij kregen de opdracht mee om binnen vier maanden gezamenlijk iets te organiseren.

Rianne

KNVB bestuurslid Rob Stenacker koppelde de clubs vervolgens aan elkaar door uit een enorme wastas de shirts te trekken. Het leverde verrassende ‘matches’ op. Als snel werd duidelijk dat de opzet geslaagd was. Bestuurders van clubs zocht direct contact en besloten en gezamenlijk iets moois van te maken.

Zandbergen: “het is mooi om te zien hoe de clubs samen willen werken. En ik hoor nu al dat ze zich er niet simpel vanaf willen maken. Ik hoorde al veel geluiden dat alleen een wedstrijd organiseren niet voldoende is. Het doet me goed dit soort geluiden te horen.”

Zonder respect

Henk Stokhof reikte namens de gemeente en de KNVB aan Only Friends het eerste exemplaar aan van het bord “Zonder Respect geen Voetbal”. Iedere club ontving een exemplaar om het in haar eigen clubhuis op te hangen.Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
Send this to a friend