Clubs op Middenmeer kampen met problemen kunstgrasvelden

De kunstgrasvelden op Sportpark Middenmeer aan de Middenweg kunnen momenteel niet gebruikt worden vanwege problemen met de waterafvoer. Hierdoor is het niet mogelijk om te trainen totdat de kuren van deze velden verholpen zijn. De wedstrijd van de week tussen WVHEDW en Argon gaat in ieder geval wel door.

In september zijn in opdracht van de gemeente twee nieuwe kunstgrasvelden aangelegd. De aanleg verliep al stroef omdat de velden al eerder zouden worden aangelegd. “Hierdoor konden wij in september ook al een aantal weken geen gebruik maken van de kunstgrasvelden,” vertelt de voorzitter van WVHEDW Ronald Nijsen. “We waren echter heel blij met de velden maar dan is het jammer dat er nu problemen zijn en er geen gebruik van kan worden gemaakt.”

Wat er precies aan de hand is, is ook voor Nijsen te ingewikkeld. “Ik weet in ieder geval dat er bij de aanleg een constructiefout is gemaakt waardoor het water al weken niet goed weg stroomt. Nu het is gaan vriezen en kan er absoluut niet op worden gespeeld. Afgelopen weekend is er wel op gespeeld maar toen was het veld ook niet ideaal en leek het wel een hockeyveld. De gemeente en dienst van de sport doen er op dit moment alles aan om de velden zo snel mogelijk speelklaar te maken. Zij kunnen er echter ook niets aan doen zonder de hulp van de aannemer.”

De problemen met de kunstgrasvelden hebben echter geen gevolgen voor de wedstrijd WVHEDW – Argon van aankomende zaterdag. “Die wedstrijd gaat sowieso door,” aldus Nijsen. “Wij hebben de beschikking over meerdere kunstgrasvelden dus wij kunnen gewoon voetballen zaterdag. Toch heb ik goede hoop, wanneer de weersomstandigheden verbeteren deze week, dat wij op op het hoofdveld kunnen spelen. De problemen met de velden hebben vooral gevolgen voor clubs als Ankaraspor en Overamstel. Zij hebben nu bijna niets en dat is erg vervelend. Ik hoop dat het allemaal snel wordt opgelost,” besluit hij.

WVHEDW – Argon is komend weekend onze wedstrijd van de week. Een samenvatting van het duel in de eerste klasse B is maandag op onze site te zien.

Verslag: Joey Schoo
Foto: wvhedw.nl

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)