Clubs zijn vanaf komend weekend verplicht uit te wijken naar kunstgras

Dat er de afgelopen twee weken maar beperkt gevoetbald kon worden heeft direct gevolgen voor de rest van het seizoen. De KNVB verplicht alle clubs om hun wedstrijden bij afgelasting op kunstgras te laten spelen. Ook als de clubs dat aan het begin van het seizoen niet heeft aangegeven.

De maatregel gaat in van aanstaande vrijdag (6 februari). Het gaat hier echte alleen om wedstrijden van het eerste elftal bij incidentele afgelasting van het hoofdveld. De nieuwe regel is niet van toepassing in de Topklasse en Hoofdklasse.

De reden waarom de KNVB voor deze verplichting kiest is omdat er nog maar weinig inhaal mogelijkheden zijn. Op 14/15 februari, 14/15 maart en met Pasen (4 en 6 april) zijn er inhaalwedstrijden mogelijk, mar die zij al grotendeels ingevuld. Tevens voorkomt de bond op deze manier midweekse wedstrijden. Het belangrijkste argument is natuurlijk een zo eerlijk competitie verloop en dat de twee laatste speelronden van het seizoen gelijktijdig moeten worden afgewerkt om competitievervalsing te voorkomen. Tevens blijft het verschil in aantal wedstrijden op deze manier zo klein mogelijk.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)