Co Jager wil cultuuromslag Waterwijk realiseren

Met de nieuwe trainer Co Jager heeft zaterdag derdeklasser Waterwijk veel ambities. Een nieuw beleidsplan moet de Almeerse club vooruit helpen. Na een zevende plaats afgelopen seizoen ligt de doelstelling in een nieuwe competitie een stuk hoger.

De nieuwe technische staf en een behoorlijk nieuwe selectie hebben de opdracht gekregen om Waterwijk omhoog te helpen. “De spelers zullen zich er ook van bewust moeten zijn dat er veel van hun gevergd zal worden”, zegt Co Jager na de eerste training van de Almeerders. “Daarnaast moeten de dingen eromheen ook optimaal geregeld zijn om Waterwijk naar een hoger niveau te brengen.”

De 60-jarige oefenmeester krijgt ondersteuning van Ed Otten (die tevens een belangrijke rol krijgt in de jeugd) en Sebastiaan Steur, oud-profvoetballer van Excelsior, SC Heerenveen en FC Volendam. De routinier zal Jager assisteren en de spitsen trainen. “Ik kan met mijn ervaring veel voor de spelers betekenen en heb er heel veel zin in.”

Waterwijk speelt komend seizoen niet meer in West 1, maar in de derde klasse B van het district Oost, samen met plaatsgenoot Buitenboys. De Almeerders willen op termijn richting de eerste klasse gaan en daar is de technische staf ook op samengesteld, met daarbij vijftien nieuwe namen om in het eerste seizoen onder Jager meteen voor promotie te gaan.

Bijdrage Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)