Home / Algemeen / Co Sint neemt na 18 jaar afscheid van TOG
Co Sint met zijn spelers van TOG

Co Sint neemt na 18 jaar afscheid van TOG

Trainer Co Sint neemt achttien jaar afscheid van zondag vierdeklasser TOG. Sint was twaalf jaar actief als speler om vervolgens twee jaar assistent te zijn. De laatst vier jaar was Sint hoofdtrainer van TOG.

De 37-jarige oefenmeester vindt het tijd voor iets nieuws. Sint: “Ik  ben de club heel dankbaar voor de stappen die ik heb kunnen maken. Dankzij TOG heb ik mijn trainerspapieren kunnen halen en mijn eerste stappen in de trainerswereld kunnen zetten. Daar ben ik ze erg dankbaar voor.”

Sint beschikt over het TC 3 diploma en hoopt binnenkort aan de vervolg opleiding te kunnen beginnen. Sint: “Dat is wel de bedoeling in ieder geval. Verder wil ik graag weer ergens hoofdtrainer worden. Dat is mijn eerste keus maar het zou ook kunnen dat ik ergens assistent wordt of een A-junioren elftal op landelijk niveau ga trainen. Er zijn wel wat contacten maar er is nog niets concreets.”

Bij TOG heeft Sint een stabiele vierdeklasser gemaakt maar de ambitie va de trainer en de club liepen toch een beetje uiteen. Sint: “We zijn nu jaren actief in de vierde klasse maar we spelen wel steeds in het rechter rijtje. Ik wil graag naar het linker rijtje De faciliteiten rondom het elftal blijven daar een beetje bij achter. Ik heb wat dat betreft een verschil van inzicht met het bestuur over de te volgen koers. Om irritaties in de toekomst te voorkomen is het gewoon beter om uit elkaar te gaan. We doen dat dan ook na goed overleg.”

Binnen de spelersgroep werd er verschillend gereageerd op het vertrek van Sint. “ Ze hadden allemaal wel verwacht dat ik zou blijven. Ik loop hier al achttien jaar rond dus dat ze verrast zijn snap ik wel. Ondanks dat we uit elkaar gaan hoop ik wel op een goede manier het seizoen af te maken. Dat ben ik aan de club verplicht na alles wat ze voor me gedaan hebben.”