Colby Harmon (JOS) gaat het bij FC Aalsmeer op zaterdag proberen

Colby Harmon heeft in zaterdag eersteklasser FC Aalsmeer een nieuwe club gevonden. De 25-jarige doelman komt over van JOS/Watergraafsmeer, waar hij vanwege een gebrek aan speeltijd besloot na vijf seizoenen te vertrekken. In Aalsmeer hoopt Harmon wel meer aan spelen toe te komen.

De doelman hield een goed gevoel over aan een gesprek met trainer Cor van Garderen. “Het straalde er duidelijk van af dat ze mij graag willen hebben. Ik had meteen een klik met hem. Aalsmeer is een mooie club met een goede accommodatie. Ze hebben sportieve ambities die mij aanspreken om binnen twee jaar de stap naar de Hoofdklasse te maken. Daarvoor zoeken ze spelers die ervaring van dat niveau meenemen. Hun ambities spraken mij aan.”

Zijn keeperstrainer bij JOS, Roel Turkenburg, traint ook de doelmannen bij FC Aalsmeer. “Roel heeft mijn naam laten vallen, meer niet. Ik was op zoek naar een nieuwe club voor een nieuw impuls. Daarnaast wilde ik een keer kijken hoe het is om op zaterdag te voetballen, na jaren op de zondag. Ik kijk er uit naar volgend seizoen.”

Harmon moet bij Aalsmeer de concurrentiestrijd aangaan met de huidige eerste doelman Nick van der Wiel. “Ik wil minuten maken. Garanties heb je nooit, maar ik zal er alles aan doen om volgend seizoen onder de lat te staan. Het is belangrijk om fit te starten en meteen indruk te maken. Ik heb vertrouwen in mijn eigen kwaliteiten en weet waartoe ik in staat ben.”

Foto’s Martin van Zurk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!