Home / Hoofdklasse A zondag / Colby Harmon van JOS Watergraafsmeer naar WV-HEDW
Colby Harmon

Colby Harmon van JOS Watergraafsmeer naar WV-HEDW

Colby Harmon verruilt JOS Watergraafsmeer voor WV-HEDW. De doelman was oorspronkelijk van plan om vanaf de zomer een tijd te gaan reizen en gaf daarom in februari bij JOS Watergraafsmeer aan dat hij de club zou gaan verlaten.

Maar toen kwam het coronavirus om te hoek kijken: “Ik had al met Cor (ten Bosch, trainer van JOS Watersgraafsmeer, red.) besproken dat ik eventueel nog mee kon blijven trainen. Maar al snel bleek de situatie rondom het coronavirus wat erger te zijn. Ik besloot om mijn reis in ieder geval uit te stellen en een nieuwe uitdaging te zoeken.”

Die uitdaging heeft hij dus gevonden bij WV-HEDW, waar hij in contact kwam met Jeffrey Ruhe, die onderdeel is van de technische commissie. “Ik heb vervolgens contact gehad met hem en met de trainer en dat gaf me een goed gevoel. De club heeft leuke ambities.” Ook bij WV-HEDW legde hij zijn reisplannen voor en daar werd positief op gereageerd: “De club gaf aan dat er afgelopen seizoen ook een speler 6 weken op reis is geweest en dat die ruimte er dus is. Dat sprak mij ook aan.” Al geeft hij ook direct aan dat hij wel de intentie heeft om het volledige seizoen bij WV-HEDW te blijven: “Als ik ergens aan begin, wil ik het ook afmaken.”

Bij WV-HEDW zal hij de concurrentie aangaan met Matthijs Kuiper: “Ik heb positieve verhalen over hem gehoord en ga de strijd met hem aan. Dat hoort er een beetje bij als keeper. Bij JOS Watergraafsmeer hielden René (de Jong, red.) en ik elkaar ook scherp. Je kunt elkaar echt helpen en samen groeien.” In zijn laatste seizoen bij JOS Watergraafsmeer won hij de concurrentiestrijd, maar belandde hij na een lastige periode privé toch op de bank. Desondanks kijkt hij terug op in totaal 7 mooie seizoenen: “Het is echt een mooie club en veel mensen hebben echt hart voor de club. Daarnaast hadden we een hartstikke leuk groep en waren de prestaties top. Ik heb hier echt gezien dat gezelligheid en goede prestaties hand in hand kunnen gaan.”

Foto: Orange Pictures 

Send this to a friend