Home / Algemeen / Colby Harmon vertrekt bij JOS: “Nieuwe uitdaging geeft nieuwe kansen”

Colby Harmon vertrekt bij JOS: “Nieuwe uitdaging geeft nieuwe kansen”

Colby Harmon vertrekt aan het einde van het seizoen bij JOS Watergraafsmeer. De doelman heeft geen zin om volgend seizoen tweede keeper achter Raymond Dirven te zijn en gaat op zoek naar een nieuwe uitdaging. Harmon is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Hoofdklasser.

Trainer Roy van der Mije heeft voor volgend seizoen andere plannen met de keepers van JOS. “De trainer heeft aangegeven dat hij volgend seizoen niet meer gaat werken met twee eerste keepers. Hij heeft zijn keuze gemaakt en gekozen voor Raymond als eerste keeper. Raymond kan het elftal volgens de trainer beter neerzetten. Raymond doet het ook gewoon goed. Hij heeft punten voor ons gepakt en de matige prestaties van de laatste weken zijn zeker niet aan hem te wijten. Het is voor mij op dit moment het beste om te vertrekken. Ik mocht wel blijven en de concurrentiestrijd aangaan, maar ik heb geen zin om weer een seizoen op de bank te zitten. Ik wil gewoon spelen in een eerste elftal.”

Colby Harmon stopt penalty van Jedsel Markes

De goalie is logischerwijs teleurgesteld en vindt het jammer dat hij JOS aan het einde van het seizoen verlaat. “Ik heb in totaal vijf seizoenen bij JOS gespeeld en de club heeft toch een plek in mijn hart. Ik had liever bij de club gebleven. Ik heb hard geknokt om eerste keeper te worden en daarom is het nu natuurlijk een teleurstelling. Toch kijk ik er ook weer positief tegenaan. Na vijf seizoenen is het misschien wel goed om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Dat geeft ook weer nieuwe kansen.”

De 25-jarige Harmon weet nog niet waar zijn toekomst ligt. “Ik heb op dit moment geen contact met een trainer of club. Bart Logchies (nieuwe trainer Swift, red.) heeft mij wel gebeld, maar hij wilde mij halen als tweede keeper. Daar had ik geen zin in. Ik ben ambitieus en wil eigenlijk op een hoog niveau eerste keeper zijn. Het belangrijkste voor mij is dat ik weer aan spelen toekom.”

Foto’s: Martin van Zurk

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)