Foto Martin van Zurk: De Bruijne zorgt voor de 0-1

Commotie! JOS wint van VOC, maar Lokken geeft bal niet sportief terug en scoort en De Bruijne breek kuit- en scheenbeen!

Het duel in de hoofdklasse tussen VOC en JOS Watergraafsmeer is niet verlopen zoals hij moest verlopen. JOS won uiteindelijk met 2-3, maar niemand die het daar na afloop over had. Ook bij JOS, dat dus won, hielden ze een heel vervelend gevoel aan de wedstrijd over.

Het leek allemaal heel normaal te verlopen. JOS stond op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Alex de Bruijne. Vlak voor rust leek hij ook de 0-2 te maken maar een onbesuisde en veel te harde overtreding voor kwam dat. Het gevolg: een dubbele enkel breuk, gescheurde enkelbanden en vermoedelijk een gebroken kuit- en scheenbeen. De Bruijne, die de beste man van het veld was, wordt momenteel vervoerd naar een ziekenhuis in Amsterdam. Scheidsrechter Kloeze, die zeer matig floot, bestrafte de overtreding slechts met geel.

Het was de aanleiding tot verdere consternatie. De spelers van JOS, die De Bruijne in de rust zagen liggen met al zijn breuken, waren zeer aangeslagen. Dat was na rust te merken ook. Binnen tien minuten scoorde VOC twee keer (beiden door Felix Verhaar) en zette de Amsterdammer dus op achterstand.

Trainer Sander Middelbeek: “ Dat beeld van Alex in de kleedkamer en die twee tegengoals bracht iets te weeg in de hoofden van sommige spelers. Patrick Lokken, die altijd gedreven is, kreeg de bal nadat VOC hem sportief had uitgeschoten wegens een blessure aan onze kant. Patrick gaf de bal niet terug maar omspeelde twee man en scoorde de 2-2. Dat was inderdaad niet sportief.”

Na de treffer van Lokken ontstonden er de nodige opstootjes. Lokken kreeg geel omdat hij de aanstichter was van alle ophef. Middelbeek: “Ik riep nog dat we ze moesten laten scoren, maar dat gebeurde niet. Het was een lastige situatie waar we ons niet prettig bij voelen.” Ook doelman Vis van VOC kreeg geel vanwege het slaan naar Lokken.

Foto Martin van Zurk: Patrick Lokken in actie na zijn zeer omstreden doelpunt

Toen JOS later in de wedstrijd nog een strafschop kreeg (2-3 door Renger) riep Middelbeek ook nog dat ze hem maar moesten missen. “Het voelde gewoon niet goed.” JOS won uiteindelijk met 2-3 en is nu zo goed als veilig. Middelbeek: “Een goed resultaat was op voorhand belangrijk voor ons, maar alle aandacht gaat nu uit vooral uit naar de zware blessure van Alex.”

Het Amsterdamsche Voetbal heeft met Patrick Lokken gesproken maar hij heeft na overleg met trainer Middelbeek besloten geen commentaar op de situatie te geven.

Foto’s Martin van Zurk (boven: Alex de Bruijne zorgt voor de 0-1)