Competitieseizoen amateurvoetbal lijkt ten einde

Het kabinet verlengt het merendeel van de huidige coronamaatregelen met drie weken. Dat maakten minister-president Mark Rutte en Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge dinsdagavond bekend. Het betekent dat het voetbalseizoen voor de amateurs ten einde lijkt, al komt de KNVB morgen met meer informatie over de zogenoemde Categorie A-competities.

De KNVB liet eerder weten dat de uiterste startdatum van het competitievoetbal in het weekend van 10 en 11 april lag. Daarbij hield de bond een minimale voorbereidingstijd aan van vijf weken. Het betekent dat verenigingen begin maart weer volledig met de groep moeten kunnen trainen. Het nieuwe maatregelenpakket geldt tot half maart, waardoor dit niet meer mogelijk is. Wél is trainen in teamverband tot 27 jaar oud weer toegestaan.

Hoewel het competitievoetbal ten einde lijkt, betekent het niet dat er niet meer wordt gevoetbald. De KNVB riep eerder deze maand de Regio Cup in het leven. Dit zijn kleinschalige regionale competities die voor de nodige derby’s moeten zorgen. Het is nog niet bekend wanneer deze competities van start gaan, omdat ook dit in een nauwe relatie staat met de coronamaatregelen die het kabinet de komende periode moet nemen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)