Competitiestart komt voor OFC te vroeg

Aanstaande zondag start de competitie voor OFC in de nieuwe Derde Divisie. De Oostzaners beginnen met een thuiswedstrijd tegen Westlandia. OFC kende een slechte voorbereiding en is volgens trainer Imdat Ilguy eigenlijk nog niet klaar voor de competitie.

De oefencampagne begon nog met een overwinning op tweedeklasser ZSGOWMS. Daarna volgden er nederlagen tegen Ter Leede, RKAV Volendam, ODIN ’59 en Rijnsburgse Boys. OFC-trainer Imdat Ilguy heeft wel een verklaring voor de slechte voorbereiding: “Dat komt mede doordat we dertien nieuwe spelers hebben. Dat ben ik op zich ieder seizoen wel gewend. Maar we misten ook nog eens zes jongens. We hebben elke oefenwedstrijd met een ander elftal gespeeld.”

Als het aan Ilguy had gelegen, was hij ook iets later aan de competitie begonnen. “Eigenlijk komt de start van de competitie te vroeg. We zijn nog niet goed genoeg. Jongens die normaal zouden spelen, kan ik nog niet opstellen. De eerste vier, vijf wedstrijden wordt overleven voor ons.”

Dat begint zondag op eigen veld tegen Westlandia, geen onbekende voor OFC. De ploeg uit Naaldwijk werd afgelopen seizoen kampioen in de Hoofdklasse. OFC promoveerde uiteindelijk via de nacompetitie. “Westlandia is gewoon een hele goede ploeg. Zij kenden ook niet een hele goede voorbereiding, maar hebben een hele goede kern”, aldus Ilguy.

Ondanks de slechte voorbereiding is Ilguy optimistisch over de kansen van OFC in de Derde Divisie. “Ik streef altijd naar het hoogste en dat is een periodetitel. Een aantal ploegen ken ik natuurlijk zoals De Dijk en Westlandia, alleen zijn veel ploegen ook nieuw voor ons. Maar ik heb enorm vertrouwen in onze groep.”

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto boven: Peter Seijmour

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)