Home / Algemeen / Complete competitie vervalsing na uit competitie nemen Sloterdijk

Complete competitie vervalsing na uit competitie nemen Sloterdijk

De KNVB heeft vier wedstrijden voor het einde van de competitie als nog het eerste zondag elftal van Sloterdijk uit de competitie gehaald. Aanleiding is het voor de tweede keer niet op komen dagen. Andere clubs zijn  nu boos en vinden het competitie vervalsing. “Ze hadden ze er al veel eerder uit kunnen halen.”

Het eerste zondag elftal van Sloterdijk was dit seizoen al meerder malen in opspraak geraakt. Eerst wegen het opstellen van een niet gerechtigde speler en later vanwege een vechtpartij. Bij het eerste incident stuurde Sloterdijk veel spelers en de trainer weg. Met veel moeite wilde de club het seizoen afmaken. Maar liefst elf strafpunten kreeg de de club te verwerken. Nu wordt de clubs als nog uit de competitie genomen door de KNVB

Voorzitter Jan Scholte van Sloterdijk: “Afgelopen weekend konden we voor de tweede keer geen elftal op de been krijgen. Door het wegsturen van veel spelers kwamen we in de problemen. Het is heel vervelend voor de overige teams, maar wij hebben echt ons best gedaan. Met beperkte middelen hebben we geprobeerd het voor elkaar te krijgen. Na twee keer niet op komen dag wordt je blijkbaar uit de competitie genomen. Dat zijn denk ik dan de regels.”

Veel clubs lieten Het Amsterdamsche Voetbal weten dat ze ‘not amused’  zijn met de beslissing van de KNVB. Remco Sint, trainer van TOG, vind dat de KNVB vele eerder in had moeten grijpen. Sint: “De KNVB heeft iedereen aan het lijntje gehouden. Iedere club was weken in onzekerheid over hoe het nu verder zou gaan met Sloterdijk. De KNVB had na alle incidenten al veel eerder een beslissing moeten nemen. Dat de KNVB ze nu als nog, in de beslissende fase, uit de competitie haalt is belachelijk.”

Veel invloed zal het op de ranglijst niet hebben. Sloterdijk haalde dit seizoen drie punten (drie keer gelijk) en kreeg elf punten in mindering. Het Amsterdamsche Voetbal heeft om tekst en uitleg gevraagd bij de KNVB. Wij hopen vandaag nog een verklaring van de bond te kunnen publiceren. Alle gespeeld wedstrijden van Sloterdijk zijn uit de competitie gehaald. Kijk voor de nieuwe en actuele stand op de klassenpagina van zondag 4E of klik hier.