Complete off-day nekt WVHEDW

“We hadden vandaag last van een totale off-day.” Veel treffender kon aanvoerder Robbert Stuut het niet zeggen. WVHEDW had het meeste balbezit tegen RCL uit Leiderdorp, maar kon dit niet omzetten in grote kansen en doelpunten. De tegenstander wist haar kansen wel te benutten, waardoor er na 90 minuten een enigszins geflatteerde 1-4 op het scorebord stond.

Voorafgaand aan dit duel in de zaterdag Eerste klasse B, had de ploeg van Martin Steenvoorden veel vertrouwen. RCL had na vier wedstrijden pas 3 punten bij elkaar gesprokkeld en de Amsterdamse formatie was het seizoen zelf zeer goed begonnen. De promovendus kon met een goed gevoel aan de aftrap verschijnen op Sportpark Middenmeer. In de eerste helft werd echter al duidelijk dat het vandaag toch een lastige middag ging worden.

De eerste tien minuten van de wedstrijd waren slordig van beide kanten en gingen vrij geruisloos voorbij. Wel was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Een lange bal van Stuut vond het hoofd van Floris Dokkum, maar zijn bekeken kopbal werd uiteindelijk makkelijk gepakt door RCL doelman Michael Verhoef. Tot vijf minuten voor rust waren deze kopbal en een schot van Leroy van Westrienen van RCL de enige wapenfeiten van beide ploegen. De bezoekers trokken zich vooral terug en dat betekende dat WVHEDW het spel moest maken. Dat ging de ploeg vandaag echter niet goed af. In de 40e minuut was de eerste grote kans van de wedstrijd voor RCL. Aanvoerder Nicky Wijsman zette Nick Scheurwater alleen voor de keeper, maar hij tikte de bal naast het doel. Dit was het startsein voor meer goede kansen voor RCL. Een voorzet van Scheurwater belandde bij Nick Permanand, maar zijn inzet werd gepakt door keeper Ramon Freriks. De laatste kans in de eerste helft was voor Ruben Leugering. Hij zou de bal uit een corner van Wijsman  binnen gekopt hebben, ware het niet dat Reinder Berfelo de bal van de lijn haalde. Hierdoor gingen beide ploegen met 0-0 rusten.

In de tweede helft zagen we weer hetzelfde beeld als in de eerste helft. WVHEDW had veel meer balbezit, maar was vaak slordig. RCL was alleen via de counter gevaarlijk. Het verschil was dat RCL ditmaal haar kansen wel tot doelpunten wist om te zetten. Wijsman slalomde langs vier spelers van WVHEDW en schoot met links langs Freriks. Ook de achterstand veranderde niks aan het spelbeeld en met nog een half uur te spelen, kreeg WVHEDW haar beste mogelijkheid om weer terug in de wedstrijd te komen. Een hoekschop van Stuut kwam op het hoofd van invaller Thomas Wollersheim terecht, maar deze kopbal werd gestopt door Verhoef. De rebound van Berfelo werd daarna niet gevaarlijk. In de 69e minuut viel de 2-0 en opnieuw was Wijsman de doelpuntenmaker. Een voorzet van Scheurwater viel uiteindelijk voor de voeten van Wijsman en zijn schot ging voorbij aan Freriks. Het viel WVHEDW te prijzen dat de ploeg ondanks de achterstand de voetballende oplossing probeerde te zoeken, maar tot enorme kansen leidde dat niet. Aan de andere kant gingen de treffers er wat makkelijker in. Spits Farih Jonas van RCL maakte de 3-0 en de vierde treffer kwam op naam van WVHEDW speler Berfelo. Een ongelukkige actie van de verdediger, die een afgeslagen schot via zijn lichaam in het doel zag verdwijnen. Stuut mocht via een strafschop de eer nog redden, maar daar bleef het dan ook bij. Na het laatste fluitsignaal verliet WVHEDW teleurgesteld het veld.

Net als de gehele ploeg zat ook Stuut er doorheen na de wedstrijd. Stuut: “We wisten precies hoe ze zouden spelen. Dat ze zo erg zouden inzakken. Wij moesten het spel gaan maken, maar kregen elke keer die counter om onze oren. Vandaag was gewoon een off-day van onze kant.” Stuut realiseert zich dat tegen de ploegen die onderin stonden, tot nu toe verloren werd. “Die ploegen zakken dan heel ver terug. Wij zijn een voetballende ploeg, willen het spel graag maken. Maar wij hebben het wel lastig tegen teams die zo op de counter spelen. Het tempo moet bij ons dan iets hoger, dan winnen wij dit soort wedstrijden”, aldus een zeer teleurgestelde Stuut.

Verslag Wessel Westerhof

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)