Complimenten AFC ondanks verlies

AFC eerder uitgeschakeld voor de KNVB tegen FC De Bosch, moest het dinsdagavond in de districtsbeker opnemen tegen de koploper in de zaterdagtopklasse GVVV. Ondanks verlies van 0-1 heeft AFC een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om de ploeg uit Veenendaal pootje te lichten.  Een makkelijk gegeven vrije trap vlak voor de rust waarbij de bal per ongeluk op keeper Dion Thomas werd teruggespeeld, was voor Roy Terschegget een buitenkansje om zijn ploeg naar de volgende ronde te schieten. Jammer voor AFC dat de laatste weken in een vormcrisis verkeert en met een beetje geluk zeker een gelijkspel had verdiend. Zover kwam het niet omdat vooral na de rust drie mooie kansen om zeep werden geholpen. Vooral de kopbal van Joost Heij uit een voorzet van Michael Antwi had erin gemoeten met nog enkele minuten te spelen. Trainer Cor ten Bosch moest er diep van zuchten. ‘Tja, het is zo zoetjes aan bekend dat we moeilijk scoren. Ook vanavond weer want we hebben zeker vier vijf kansen gehad waaruit we hadden moeten scoren. Aan de andere kant moet ik vaststellen dat we leuk gespeeld hebben. We hebben het GVVV lastig genoeg gemaakt. Zij hebben nauwelijks of geen kansen gehad. De instelling was prima bij ons en dit geeft weer vertrouwen voor de wedstrijden die nog komen moeten’

Cor ten Bosch complimenteerde zijn ploeg en vond vooral dat de vrije trap die GVVV kreeg een kadootje was. ‘Volgens mij was er geen opzet bij die terugspeelbal. Dan toch een vrije trap geven vond ik zwaar. Ik vond het trouwens een goede scheidsrechter’ De wedstrijd was het aankijken zeker waard. Beide ploegen speelden constructief voetbal, en kregen ook kansen. Eerst was het AFC dat twee prima mogelijkheden onbenut liet, daarna was het GVVV dat enkele keren gevaarlijk voor het doel van AFC kon worden. Vlak voor rust viel de enige treffer van de wedstrijd in het voordeel van GVVV.

De wedstrijd die op een bijveld werd gespeeld omdat het hoofdveld van AFC geen verlichting heeft was ook in de tweede helft het aanzien volkomen waard. Cor ten Bosch die het aandurfde om een mix van eerste en tweede elftalspelers te laten opdraven, zag dat dit geen verkeerde keus was. AFC combineerde, was strijdlustig, toonde de juiste instelling om tot een goed resultaat te komen. Er kwamen kansen die niet benut werden. GVVV daarentegen moest toezien dat het achterin bij AFC potdicht zat en kreeg maar weinig mogelijkheden om echt gevaarlijk te worden. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg AFC genoeg mogelijkheden om de crisis van de laatste weken (vier nederlagen op rij) weg te spoelen. Het wilde maar niet lukken om de aansluitingstreffer te scoren. Met gemengde gevoelens stapte AFC daarna van het veld in de wetenschap dat de vijfde nederlaag een feit was.

Verslag:Freek Louis

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)