Cor ten Bosch blijft langer bij JOS Watergraafsmeer

Cor ten Bosch langer trainer bij JOS Watergraafsmeer

Cor ten Bosch is ook komend seizoen trainer-coach van JOS Watergraafsmeer. De technische commissie en het bestuur maakte de contractverlenging met één jaar bekend bij de Amsterdamse voetbalclub. Daar zijn alle partijen heel tevreden en opgetogen over.

Volgens technisch manager Ron Voorn en voorzitter Ron Meijer sluit de huidige trainer nog altijd goed aan bij de behoefte die JOS heeft. “Cor is een eerlijke, authentieke kerel. Bovenal een heel fijn mens. De spelersgroep is enthousiast over hem, ze vinden Cor ook een menselijke trainer, en Cor is enthousiast over JOS. We hebben recent in Spanje met elkaar gezien (JOS was op trainingskamp in Benidorm, red.) wat we rond hebben lopen aan spelersgroep en staf. Daar zijn we heel trots op en willen graag voortzetten. Wat dat betreft waren we er snel uit”.

Zesde seizoen

De 71-jarige Cor ten Bosch begint volgend seizoen aan zijn zesde jaar bij de Derde Divisionist uit Amsterdam. Ten Bosch was in zijn lange loopbaan als trainer-coach eerder succesvol werkzaam bij onder andere Zeeburgia, Türkiyemspor, EDO, DWS en AFC. Hij staat alom bekend als een mensenmens, die op de juiste momenten ook boven de groep staat.

Met de verlenging tot medio 2024 schaart de iconische Amsterdamse trainer zich in een mooie rij van trainers-coaches – waaronder in recent verleden Bart Logchies en Sander Middelbeek – die lang bij JOS in functie is. Nog een aardig weetje: in 1960 begon wijlen Rinus Michels, later trainer van AFC Ajax, Barcelona en bondscoach (winnaar EK’88), zijn trainersloopbaan bij J.O.S. Hij leidde tot 1964 de vereniging. Vroeger gold JOS ook als een soort opleidingsclub voor Ajax. De typische (Amsterdamse) kernwaarden en het club-DNA zijn er nog altijd terug te vinden. Een terechte trots.

Zondag hervat JOS de competitie in de Derde Divisie met een uitwedstrijd tegen Baronie in Breda om 14.00 uur. Afgelopen weekend werd de wedstrijd tegen Gemert in Amsterdam afgelast, deze zal 19 maart ingehaald worden.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)