Home / Algemeen / Cor ten Bosch van RODA ’23 naar JOS/Watergraafsmeer

Cor ten Bosch van RODA ’23 naar JOS/Watergraafsmeer

Cor ten Bosch is komend seizoen trainer van zondag eersteklasser JOS/Watergraafsmeer. Na twee seizoenen bij RODA ’23 in Bovenkerk in de derde klasse wilde Ten Bosch graag weer op een hoger niveau werken.

“Als JOS geen contact met me had opgenomen, was ik zeker nog langer bij RODA gebleven. Het is een prachtige club, maar de beleving is toch anders dan ik gewend ben”, zegt de oefenmeester over zijn huidige club.“Het is een opleidingsclub en dat wil ik niet. Het lukt de club niet om spelers te behouden en dat zou betekenen dat ik komend seizoen weer opnieuw moet beginnen. Het loopt nu goed, maar ik heb geen idee of die spelers allemaal blijven. Mijn vertrek heeft te maken met mijn eigen sportieve ambities. We staan er nu met RODA goed voor en ik ga proberen mijn periode hier prachtig af te sluiten.” Aan het begin van dit seizoen sprak Ten Bosch al uitgebreid over zijn ambities en twijfels.

Ten Bosch gaat komende zomer eindelijk naar de club waar hij in 1993 eigenlijk al aan de slag zou gaan. “Ik was toen inderdaad al rond met JOS. Ik had voor twee jaar getekend na vijf jaar Osdorp, maar zij (Osdorp, red.) wilden uiteindelijk toch met mij door en ik ben daar gebleven. Achteraf heb ik daar wel spijt van gehad.”

25 jaar en heel veel clubs later wordt de oefenmeester alsnog trainer van JOS/Watergraafsmeer. “JOS is een echte Amsterdamse club. Dat is toch anders dan werken in Breukelen of Bovenkerk. En het niveau speelt natuurlijk een grote rol. Ik kom uit de tijd dat voetbal bijna altijd bovenaan stond. Met alle respect voor RODA, maar daar is de beleving toch wat anders. Het gaat straks bij JOS weer meer over voetbal. Daar hou ik van. Dat past perfect bij me.”

Ten Bosch begon zijn trainerscarrière bij Zeeburgia. Na het hoogste jeugdelftal deed hij twee jaar het eerste team voordat hij overstapte naar KBV. Na twee jaar op Sportpark Riekerhaven gewerkt te hebben, stond hij zes jaar aan het roer bij Osdorp. In 1999 keerde hij terug naar Zeeburgia, dat toen nog in de vierde klasse speelde. Na een jaartje Türkiyemspor en een half jaar bij DWS (als assistent van Rien Hillebrand) ging hij in 2003 aan de slag bij EDO in Haarlem. Na wederom twee jaar DWS kwam hij in 2008 bij AFC waar hij uiteindelijk vijf jaar werkzaam zou zijn. Via drie jaar Breukelen en twee jaar RODA ‘23 is JOS/Watergraafsmeer zijn volgende club.

Foto’s Koos van der Leest