Corners brengen Swift broodnodige zege in Muiderberg

In Muiderberg heeft Swift na twee nederlagen op rij weer eens  een overwinning behaald. Tegen de plaatselijke dorpsclub speelde Swift een sterk eerste half uur en kwam het via een kopbal uit een corner op voorsprong. Nadat Muiderberg uit het niets gelijk maakte speelde  het elftal uit Amsterdam-Zuid erg matig. Vlak voor tijd pakte Swift, na opnieuw een doelpunt uit een hoekschop, alsnog de drie punten. Door de zege staat het elftal van Johan van Wort op een keurige vierde plek in 4F en doet het goed mee in de tweede periode.

Doordat de eerste en tweede keeper van Swift geblesseerd zijn kon Bart Kouwenberg zijn debuut onder de lat maken bij de Amsterdammers. Het begin van de wedstrijd was overduidelijk voor Swift. Ondanks het dramatische grasveld speelde Swift overtuigend en wist het fraaie combinaties op te zetten . Er kwamen dan ook snel kansen, zo werd een poging van Laurens van Beek van de lijn gehaald en belandde een hard schot van Erik Pulles net langs de verkeerde kant van de paal. Na twintig minuten viel de verdiende 0-1 nadat Van Beek een corner van Daan Wessels hard tegen de touwen kopte.

IMG-20131216-WA0008

Muiderberg liet in het eerste half uur zien dat het niet voor niets onderaan staat. De gastheren speelden verschrikkelijk slecht en leken zich nu al neer te hebben gelegd bij degradatie naar de vijfde klasse. Toch kwam Muiderberg gelukkig aan de gelijkmaker. Een ongevaarlijk schot van Danny Timmer belandde met een nare stuit achter doelman Kouwenberg.

In de tweede helft speelde Swift niet goed en had het elftal veel moeite met de rode lantaarn drager. Er waren  amper kansen te noteren en het duel leek dan ook in een gelijkspel te eindigen. Maar een kopbal van Floor Havermans zorgde ervoor dat Swift toch drie punten mocht bijschrijven. De Swift-middenvelder knikte fraai raak na opnieuw een corner van Wessels. Niet veel later floot de scheidsrechter af en behaalde Swift een zeer belangrijke overwinning in de strijd om de nacompetitie plekken.

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)