Tim Correia op archiefbeeld

Correia schiet WV-HEDW met hattrick voorbij hekkensluiter Berkum

Na een nederlaag vorige week in de eerste Amsterdamse derby tegen Swift, ging WV-HEDW zaterdagmiddag op bezoek bij Berkum. De ploeg uit Zwolle was nog op zoek naar de eerste zege van het seizoen. Daar zal het nog wat langer op moeten wachten, want de Amsterdammers trokken aan het langste eind: 0-3.

Marcel Valk moest voorafgaand aan het duel wel wat wijzigingen doorvoeren, want Kick van Aelst en Ashraf Azzouz ontbraken vanwege blessures. Berkum schoot uit de startblokken en nog binnen de minuut moest Sil Fiddani ingrijpen, maar deed dat goed. In de Zwolse regen was het vervolgens na een kwartier Tim Correia die WV-HEDW op voorsprong zette met een mooi, krullend afstandsschot. Vanaf dat moment werden de Amsterdammers sterker en volgden er kansen op meer goals. De voorsprong vergroten lukte echter voor rust niet.

In de tweede helft lukte dat wel. Al snel was het weer Correia die het net wist te vinden. Daarna kon WV verder weglopen. Zo had Lancine Bamba een goede mogelijkheid op de 0-3, maar zijn inzet werd ternauwernood van de lijn gehaald. De Amsterdammers hadden moeite om de score verder uit te breiden, maar zo’n vijf minuten voor tijd was het dan toch Correia die dat deed. Daarmee maakte hij zijn hattrick compleet en bezorgde hij WV een mooie zege.

Volgende week speelt WV-HEDW een thuiswedstrijd tegen AZSV, dat zaterdag met 5-0 won van SDV Barneveld. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Vierde Divisie Zaterdag B