Home / Algemeen / Cruciale winst voor De Dijk in Hoorn tegen Hollandia

Cruciale winst voor De Dijk in Hoorn tegen Hollandia

In de zondag hoofdklasse heeft De Dijk een zeer nuttige overwinning geboekt. De ploeg van Ale van der Zee won met 2-3 van Hollandia. De Dijk moest eerst nog een achterstand wegwerken. Zondag wacht de strijd met koploper Vlissingen.

Op het door de regen zware veld van Hollandia bleef De Dijk overeind en ging met een zwaar bevochten zege (2-3) aan de haal. Met de weer herstelde Yannick de Wit naast Robert Verschraagen in het centrum van de verdediging moest De Dijk vol aan de bak. Vooral na de snelle openingstreffer in de zevende minuut van Hollandia, leek De Dijk een moeilijke middag tegemoet te gaan. Na twintig minuten kreeg de ploeg echter meer vat op het spel en werd de bovenliggende partij.

Ruder in duel

De wedstrijd was pas zeven minuten oud toen Hollandia met een wonderschoon doelpunt de score opende. Hassan Aanzi pegelde vanaf de linkervleugel de bal over de kansloze Stephan Veenboer in de kruising, een goal die hij waarschijnlijk nooit meer maakt (0-1). De Dijk zocht duidelijk naar de juiste speelwijze. Giovanny Sabajo en Dennis Kaars kregen hierna weliswaar een scoringskans, maar De Dijk liet het in die fase vooral op het middenveld af weten.

Sabajo

 

Langzaam maar zeker veranderde het spelbeeld. De Dijk kreeg meer vat op het spel en werd de bovenliggende partij. In de 29e minuut werd een aanval in het strafschopgebied onderbroken door een duidelijke handsbal, die de geroutineerde scheidsrechter Wassink terecht met een penalty bestrafte. Captain Olaf Lindenbergh faalde nu niet en schoot onhoudbaar de gelijkmaker binnen. Tot aan de rust bleef De Dijk beter, maar kwam niet meer tot scoren.

Verschragen hoog boven iedereen uit

Dat gebeurde wel in de tweede helft toen Chakib Tayeb in de 54e minuut Dennis Kaars in de gelegenheid stelde zijn elfde goal voor De Dijk te maken (1-2). Hollandia kwam terug in de wedstrijd door een mooie treffer van de snelle Kalvin Robert (2-2). Even leek de ploeg van trainer v.d. Gracht door te drukken, maar Stephan Veenboer wist met twee uitstekende reddingen zijn ploeg van een achterstand te behoeden. De uiteindelijk winnende treffer kwam tot stand via een prachtige combinatie tussen Moaad El Aakel, Tim Ruder en Chakib Tayeb, die voor de afronding zorgde (2-3).

Tayeb

Vlak voor het eindsignaal kregen Dennis Kaars en Chakib Tayeb nog kansen om de voorsprong te vergroten, maar de mooiste kans kreeg Hollandia in de allerlaatste minuut met de al gememoreerde kopbal over de lat.

De Dijk maakt zich komende week op voor de laatste wedstrijd voor de winterstop. In het thuisduel tegen koploper Vlissingen mag Nabil El Gourari, die zijn schorsing heeft uitgezeten, zich ook weer aansluiten bij de selectie, waaruit de technische staf kan kiezen.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van de hoofdklasse zondag.

Verslag Jan van der Pol
Foto’s Rob Beense

 

 

Send this to a friend