CSW-spits Van Hellemondt velt FC Aalsmeer

FC Aalsmeer is tijdens de eerste thuiswedstrijd van het seizoen onderuit gegaan. De ploeg van Cor van Garderen, geteisterd door veel afwezigen, verloor met 1-2 van het nog foutloze CSW. Vincent van Hellemondt maakte beide treffers voor de club uit Wilnis.

Al na drie minuten had Van Hellemondt zijn eerste treffer van de wedstrijd gemaakt. Een hoekschop werd niet goed verwerkt, de Aalsmeerse defensie verzuimde de bal weg te werken en Van Hellemondt wist hier wel raad mee: 0-1. Daarna pakte FC Aalsmeer de draad goed op en opende de thuisploeg de jacht op de gelijkmaker. Toch waren de betere kansen nog steeds voor CSW. Doelman Jeremiah Veldman, die nog steeds Nick van der Wiel onder de lat verving, redde goed op schoten van Mulder en Van Hellemondt.

Na ruim een halfuur kwamen de Aalsmeerders alsnog op gelijke hoogte. Linksback Sergae Kogeldans leverde een goede voorzet af op Martin Campbell, met wie hij afgelopen zomer de overstap maakte van Buitenveldert naar FC Aalsmeer. Net als vorige week tegen Roda’46 was de aanvaller met zijn hoofd trefzeker: 1-1.

De tweede helft was in handen van CSW. FC Aalsmeer slaagde er niet in om CSW de duimschroeven aan te draaien en na een klein uur spelen herstelden de bezoekers de voorsprong. Opnieuw ging hier een slippertje van de thuisploeg aan vooraf. Van Hellemondt kreeg een vrije doortocht van de Aalsmeerse defensie en liet Veldman kansloos: 1-2. De krappe voorsprong bleek voor de club uit Wilnis voldoende om de drie punten mee terug te nemen.

FC Aalsmeer staat met drie punten uit de eerste twee wedstrijden in de middenmoot en gaat volgende week op bezoek bij Argon, dat nog altijd foutloos is. Voor meerdere Argon-spelers wordt dat een weerzien met hun oude club. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag eerste klasse A.