CTO ’70 ten koste van De Germaan naar derde klasse

CTO ’70 speelt volgend seizoen in de zaterdag derde klasse. Ten koste van De Germaan stelde de ploeg van Ray Semmoh promotie veilig. Na de 1-2 overwinning vorige week waren de Duivendrechters nu overtuigend met 5-1 te sterk.

Het eerste gevaar was voor de thuisploeg, maar Gerson Klinker schoot voor CTO ’70 de vrije trap in de muur van De Germaan. Aan de andere zijde loste Jaap Schneider een gevaarlijk schot, dat net naast het Duivendrechtse doel ging. CTO ’70 wist in de eerste helft een aantal keer een goede aanvalsopzet op het veld te leggen, maar de beslissende eindpass bleef uit. Beide ploegen voetbalden gretig, maar leden ook veel balverlies. Uit een hoekschop van Tran kopte De Jong voor De Germaan naast.

Vervolgens leek CTO ’70 de score te openen. De Lima werd weggestuurd en liet met zijn snelheid keeper Van Camerijk van De Germaan zijn hielen zien. Daarna had de jonge aanvaller echter teveel tijd nodig, waardoor Van Camerijk het hem alsnog moeilijk genoeg maken om het doelpunt te voorkomen. Uit een steekpass van Zandgrond was De Lima niet veel later opnieuw dichtbij 1-0. Zijn schot ging echter net naast.

CTO '70 - De Germaan

Al na vijf minuten spelen in de tweede helft kwam CTO ’70 op voorsprong. Het afleggen van Jermaine Inge op Joash Johnson zorgde voor de 1-0. Nadat goalie Van Camerijk voor De Germaan miszat werd De Lima weer gevaarlijk. De CTO’er speelde de bal naar Jermaine Inge, die net te weinig ruimte had voor de 2-0. Hierna kreeg Jaap Schneider voor de bezoekers twee goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Eerst vergat hij de bal alleen voor keeper Johnson binnen te trappen, even later prikte hij de bal uit een pass van Chellah naast.

Uit een hoge bal richting de tweede paal van De Germaan kwam vervolgens een strafschop voort. CTO-aanvoerder Ray Inge gaf een De Germaan-aanvaller een zichtbare duw. Tran schoot de pingel voor De Germaan onberispelijk in de kruising: 1-1. Zodoende had De Germaan nog maar een doelpunt nodig om een verlenging af te dwingen, na de 1-2 nederlaag vorige week.

CTO '70 - De Germaan

Al snel scoorde CTO ’70 echter aan de andere kant van het veld. Uit een pass van Persaud maakte De Lima de fraaie 3-1. Hierna speelde De Germaan alles of niets en liet het achterin ruimte aan de Duivendrechters. Uit een vrije trap in de linkerbovenhoek scoorde Gerson Klinker prachtig de 3-1 voor CTO ‘70. Niet veel later viel ook de 4-1. Rechtsback Rickets van De Germaan verijdelde de Duivendrechtse aanval eerst nog knap, maar met een gelukje kon De Lima de bal alsnog voor het doel gooien. Daar hoefde invaller Clarke alleen maar tegen de bal aan te lopen. De 5-1 was identiek: opnieuw gaf De Lima aan Clarke een niet te missen mogelijkheid. Dat was ook meteen de eindstand in Duivendrecht.

Zo komt CTO ’70 volgend seizoen uit in de zaterdag derde klasse. “Onze doelstelling is dan handhaven. Meer is mooi meegenomen. We hebben dit seizoen al tegen paar derdeklassers gespeeld, het verschil is niet zo heel groot. Wij hebben een goede as en dan hoef je niet te degraderen. De derde klasse wordt een leuke uitdaging.”

Verslag en foto’s Jordy Beukeboom

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)