CTO ’70 verlengt met Dave Seegers: “Na acht jaar is de chemie er nog steeds”

Zondag vierdeklasser CTO ’70 heeft het contract met trainer Dave Seegers met een jaar verlengd. Seegers is al acht seizoenen trainer bij de ploeg uit Duivendrecht en weet niet van ophouden. “Ik ben zeer vereerd en heb het nog steeds buitengewoon naar mijn zin bij de club.”

“Acht seizoenen geleden ben ik binnen komen lopen en sindsdien gaat het geweldig”, zegt de 52-jarige oefenmeester. “Het contact met de mensen waarmee ik te maken heb; het bestuur, de technische staf en de spelersgroep is nog altijd perfect. In die acht jaar heb ik ook nog nooit een conflict gehad. Soms wel eens een meningsverschil met een speler, maar dat hoort erbij als trainer. Ik heb geen enkel moment een slecht gevoel gehad of ik wel door moet gaan.”

Seegers kwam als assistent in Duivendrecht en is inmiddels een paar jaar hoofdtrainer. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de jeugd van de club en stelde hij een beleidsplan op dat CTO ’70 een niveau omhoog moet brengen. Daar is de vierdeklasser echter nog ver van verwijderd. “Dat beleidsplan is inmiddels verlengd tot 2019. Het is nog steeds onze ambitie om dan een stabiele tweedeklasser of een top-derdeklasser te zijn, maar daarvoor ben ik als trainer afhankelijk van het spelersmateriaal.”

Vreugde bij CTO  2
Halverwege het seizoen staat CTO ’70 op een tiende plaats in de zondag vierde klasse F. Foto: Jos Spitteler

Met dat spelersmateriaal eindigden de Duivendrechters de afgelopen jaren telkens in de middenmoot van de zondag vierde klasse. Ook dit seizoen is CTO ’70 een middenmoter met een tiende plaats halverwege het seizoen. “Ik doe ieder jaar mijn best om er wat van te maken, maar als vierdeklasser zijn we wel beperkt. Spelers die een beetje goed kunnen voetballen, kiezen voor een stapje hogerop. En niet iedereen kan de wensen goed invullen, maar daar moeten we het mee doen.”

Seegers weet niet van ophouden bij de club uit Duivendrecht. “Ik heb het nog steeds enorm naar mijn zin. Ik hoor wel eens van trainers die weg gaan dat de chemie weg is, maar bij CTO is de chemie nog altijd goed. En als je je werk goed doet, is er ook geen reden om weg te gaan. Dat ik mijn contract met een jaar heb verlengd, is goed voor de continuïteit voor de club. En ik kijk er naar uit om straks aan mijn negende seizoen te beginnen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)