CTO’70 definitief veilig door knappe overwinning op De Meer

In Duivendrecht heeft CTO een goede wedstrijd bekroond met drie punten. Tegen De Meer won het elftal van Dave Seegers uiteindelijk met 3-1. Door de zege is CTO veilig in zondag 4F. De Meer mag zich, ondanks de nederlaag, gaan opmaken voor nacompetitie om promotie naar de derde klasse te bewerkstelligen.

CTO begon vandaag welvarend aan de thuiswedstrijd tegen het op de 3e plaats staande De Meer. In de dertiende minuut een corner voor de thuisclub, waarbij de verdediging de bal niet kan wegwerken en Roy Bruil uiteindelijk de bal makkelijk binnenschiet, 1-0. In de 21e minuut een mooi opgezette aanval via Numan Yilmaz, Tess Abbenhues en Ian te Velde, waarbij Abbenhues een prima voorzet aflevert. De kans is echter niet besteed aan Sherman Brown waardoor de voorsprong 1-0 blijft.

De Meer probeert het wel in de eerste helft maar is niet bij machte om gevaarlijk te worden. In de 35e minuut een corner voor De Meer die Sherman Brown per ongeluk op zijn hak krijgt waarna De Meer een vrije schotkans krijgt, de poging gaat echter hoog over. De Meer blijft het vooral proberen via snelle counters en dan met name via de steeds opkomende rechtsback. Rond de 36e en 38e minuut volgen er twee snelle counters van De Meer, maar de spitsen weten bij beide pogingen het doel niet te vinden. De gelijkmaker valt toch voor rust als de bal plotseling vanaf 20 meter vanuit de draai wordt binnengeschoten door Thomas Gesink.

CTO-DeMeer 1

Na rust verandert er niet veel aan het spelbeeld en krijgt CTO de beste kansen. Rond de 50e minuut krijgt Georgie Benschop een mogelijkheid, maar De Meer-doelman Joey Hidding weet redding te brengen. Edward Lion neemt in de 57e minuut een doeltrap die wordt verlengt door Charles Loots waardoor Tess Abbenhues alleen kan doorlopen naar het doel van De Meer. Zijn poging gaat echter net naast. In de 76e komt CTO opnieuw op voorsprong nadat Numan Yilmaz een rebound simpel kan binnen tikken, 2-1. De Meer neemt meer risico en geeft achterin steeds meer ruimte weg. Na een snelle omschakeling van CTO weet Charles Loots Numan Yilmaz te bereiken op de middellijn en deze kan zo doorlopen naar het doel van De Meer. Yilmaz maakt geen fout en zet simpel de 3-1 eindstand op het scorebord.