Home / Algemeen / CTO’70 kiest voor nieuw geïntegreerde visie voor zaterdagselectie

CTO’70 kiest voor nieuw geïntegreerde visie voor zaterdagselectie

De zaterdagselectie van CTO’70 gaat vanaf komend seizoen een samenwerking aan met de Sports Academy Amsterdam. Op die manier wil de club hun eigen selectiespelers helpen met hun persoonlijke ontwikkelingen naast het voetbal.

“Het is mooi om onze leden vanuit de vereniging op diverse manieren te kunnen ondersteunen in hun sportieve en maatschappelijke ontwikkeling”, aldus voorzitter Peter Runhaar. “Bovendien neemt de academie een deel van de organisatie van de zaterdagselectie uit handen. Dat is voor ons heel belangrijk, want het in stand houden van twee selecties (zaterdag en zondag) is voor een kleine vereniging niet makkelijk. De zaterdagspelers blijven wel gewoon lid van CTO’70 en hebben dezelfde rechten en verplichtingen als andere leden.”

De Sports Academy Amsterdam is een samenwerking van Stichting STUDIOAMS en Dromenjagerz FC, onder leiding van initiatiefnemer Edymion Struijs en hoofdtrainer Latif Wooter. Zij willen de spelers waar mogelijk ondersteunen in hun ontwikkeling met diverse individuele programma’s. “We gaan ervoor om te presteren en om met een overwegend jonge groep te bouwen aan duurzaam succes”, zegt Wooter, die onlangs zijn contract verlengde. “Ik ben ontzettend blij met de samenwerking, want de doelstellingen sluiten perfect aan bij de doelen die ik zelf heb met de selectie. Ik kijk ook altijd naar de mens achter de voetballer en het is een van mijn ambities om via de sport jonge jongens te ondersteunen bij hun ontwikkeling.”

Momenteel strijden de Duivendrechters nog om lijfsbehoud in de zaterdag derde klasse, nadat CTO’70 een jaar geleden kampioen werd in de vierde klasse. In de tweede ronde van de nacompetitie wacht voor de ploeg van Wooter, die nog op zoek is naar versterkingen, een uitwedstrijd in en tegen Baarn. “Ik zeg weleens half voor de grap ‘Het is nooit saai bij ons’. Maar hoe het ook gaat op korte termijn, we hebben een ambitieus plan.”

Foto: Hans van Beek

Send this to a friend